Santos m2

SANTOS
w typie pitbull red nose, wiek 4 miesiące.

Wygląd: rudy, z białymi znaczeniami
Charakter: lękliwy, broniacy zasobów, do domu bez zwierząt i dzieci.
Zdrowie: zdrowy, zaszczepiony, zachipowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Krapkowice.

Santos to 4-miesięczny szczeniak w typie rasy pitbull red nose. Trafił do nas dlatego, że pomimo młodego wieku wykazuje agresję przy zasobach typu jedzenie czy zabawki i jego poprzedni opiekunowie nie potrafili sobie z tym poradzić.
W fundacji psiak jest pod opieką Sylwii, szkoleniowca z SuperrDog i przebywa u niej na obserwacji w domu tymczasowym. Santos jest psem z tendencją do lękliwości, stąd dużo z nim problemów. Ale zarazem praca z nim daje widoczne efekty. Pies jest głównie uczony prawidłowych relacji z człowiekiem i budowania zaufania do niego. Nowy opiekun dostanie instrukcję obsługi jak najlepiej pracować z negatywnymi nawykami Santosa. Szukamy dla młodziaka domu z ogrodem, bez żadnych zwierząt i bez dzieci. Wskazane by było aby nowi opiekunowie mieli doświadczenie w pracy z psami, ale bierzemy też pod uwagę domy "zielone" ale otwarte na zdobywanie wiedzy, szkolenie i pracę z psem.
Santos przebywa aktualnie w Konstancinie Jeziornej k. Warszawy. Tel kontaktowy: 501 797 018 lub This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Santos3 Santos5 Santos7
Santos9 Santos10 Santos12

26.01.2020 Styczeń jest dla nas łaskawy jak nigdy. Swój dom zyskał Santos! W zeszłym roku został oddany pod nasze skrzydła, po kolejnej zmianie. Był maluchem, ale rzeczywiście w małym ciele tkwił wielki duch (jak się później okazało głównie strachu, ale to potęgowało spore problemy). Chłopak miał duże problemy z obroną zasobów oraz jedzenia ale przede wszystkim z wokalizacją, emocjami, zostawaniem samemu pod nieobecność opiekuna. Trafił do Sylwii, szkoleniowca z Superrdog, gdzie spędził wiele miesięcy. Praca z Santosem była bardzo trudna. Wychowywanie nie szło typowymi metodami. Było nieustanne kombinowanie i wymyślanie. Dzięki temu po wielu tygodniach widać było przemianę. Sylwia kochała Santosa, on kochał ją. Aż ta chwila. O adopcję Santosa zgłosiła się do nas rodzina nie żyjącego już Charliego (adoptowanego od nas). Wiedzieli na co się piszą. Rozmowy z nami były trudne, ale nie zraziliśmy Danusi. Nie zniechęciło jej nic. I tak Santos przeprowadził się do Krapkowic, ma koleżankę Tequilę, codziennie biega z Danusią i zdecydowanie się w tej rodzinie odnalazł! Dziękujemy pięknie.

Santos13 Santos14 Santos15