Ważniak m4

WAŻNIAK

w typie amstaff/american bully, wiek o 7 miesięcy.

Wygląd: stalowy, z małymi białymi znaczeniami.
Charakter: w trakcie nadrabiania zaległości wychowawczych, łagodny, odważny.
Zdrowie: w trakcie leczenia nużycy.

Miejsce pobytu: dom stały, Olszewo-Grzymnki .

Ważniak to ok. 7-miesięczny pies w typie american bully. Został znaleziony miesiąc temu, w rowie wraz z dwoma braćmi. Całe rodzeństwo cierpiało na nużycę. Były to psiaki wylęknione, o słabej socjalizacji. Widać, że w krótkim życiu nie spotkało ich nic dobrego. Obecnie minęło 1,5 miesiąca od ich przybycia. Przez ten czas cała trójka przeszła ogromną metamorfozę. Udało nam się wyleczyć ich skórę i nadrobić olbrzymie braki w socjalu. Dzięki codzienności spędzonej wśród ludzi z wiedzą i dobrą energią, dzięki kontaktom z fajnymi psami, dziś mamy naprawdę fajne psy do adopcji. I to już czas, aby nasze chłopaki zaczęły szukać nowych domów. Ważniak od początku był najodważniejszy z miotu. Obecnie jest psem, który bardzo obdarza zaufaniem swoich opiekunów, coraz chętniej eksplorującym otoczenie. Uwielbia przytulanie, nadstawia brzuch do głaskania i zasypia na siedząco, gdy ręka człowieka jest obok. Aktualny wiek jest idealny na pracę, na budowanie relacji, na naukę i na stawianie granic, dlatego szukamy domu mądrego i otwartego na dalszą pracę i naukę. Dawno nie widzieliśmy szczeniaków, które tak ładnie, szybko i sprawnie nadganiają naprawdę spore braki. Aż żal to zaprzepaścić, bo to bystre psiaki i z pewnością wszelką niekonsekwencje wykorzystają na swoją korzyść. Na dziś Ważniak mieszka na wsi, z dala od aglomeracji miejskiej. Nie mieliśmy okazji sprawdzić jego zachowania w warunkach miejskich, w codziennym funkcjonowaniu w mieście czy w mieszkaniu. Ważniak potrafi chodzić na smyczy. Zna jazdę autem. Ważniak jest psem łagodnym, do stabilnych psów nie wykazuje niepokojących zachowań. Jest socjalny, chętnie spaceruje w grupie zwierzaków. Ma u nas kontakt z kotami, (ale przyzwyczajonymi do psów i nieuciekającymi) i w tym przypadku nie ma chęci pogoni. Jeśli chciałbyś stworzyć nowy dom Ważniakowi, zachęcamy Cię do wysłania na nasz mail prośby o ankietę: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Obecnie Ważniak przebywa w okolicach Skierniewic. Domu szukamy w całej Polsce.

Ważniak 3 Ważniak 2 IMG 1090
Ważniak 6
Ważniak 5 Ważniak 4

29.08.2022 Przypominamy, że n asz nastolatek Ważniak szuka własnego domu. Najodważniejszy z miotu Smerfów, najbardziej niezależny, "dorosły" szczylek rozgląda się za swoją familią. Obecnie ma skończone 7 miesięcy. Przed nim pierwsze kroki w dorosłość. Jaki jest Ważniak? „Tuliś”, lubiący człowieka i jego bliskość, radosny, wesoły. Dzięki codzienności spędzonej wśród ludzi z wiedzą i dobrą energią, dzięki kontaktom z fajnymi psami, dziś mamy naprawdę super psa do adopcji. Ważniak od początku był najodważniejszy z miotu. Obecnie jest psem, który bardzo obdarza zaufaniem swoich opiekunów, coraz chętniej eksplorującym otoczenie. Uwielbia przytulanie, nadstawia brzuch do głaskania i zasypia na siedząco, gdy ręka człowieka jest obok. Aktualny wiek jest idealny na pracę, na budowanie relacji, na naukę i na stawianie granic, dlatego szukamy domu mądrego i otwartego na dalszą pracę i naukę. Dawno nie widzieliśmy szczeniaka, który tak ładnie, szybko i sprawnie nadgania naprawdę spore braki. Aż żal to zaprzepaścić, bo to bystry psiak i z pewnością wszelką niekonsekwencje wykorzystana swoją korzyść. Na dziś Ważniak mieszka na wsi, z dala od aglomeracji miejskiej. Nie mieliśmy okazji sprawdzić jego zachowania w warunkach miejskich, w codziennym funkcjonowaniu w mieście czy w mieszkaniu. Ważniak potrafi chodzić na smyczy. Zna jazdę autem. Jest psem łagodnym, do stabilnych psów nie wykazuje niepokojących zachowań. Jest socjalny, chętnie spaceruje w grupie zwierzaków. Ma u nas kontakt z kotami, (ale przyzwyczajonymi do psów i nieuciekającymi) i w tym przypadku nie ma chęci pogoni. Jeśli chciałbyś stworzyć nowy dom Ważniakowi, zachęcamy Cię do wysłania na nasz mail prośby o ankietę: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Obecnie Ważniak przebywa w okolicach Skierniewic. Domu szukamy w całej Polsce.

Ważniak 10 Ważniak 11
Ważniak 12 Ważniak 13

10.12.2022 Ważniak, jeden trójki Smerfów, najodważniejszy i najszybciej nadrabiający socjal, znalazł swoją przystań. Naczekał się, ale było warto! Utwierdzamy się w tym od pierwszego dnia tej adopcji. Trochę baliśmy się czy Ważniak może się tak bezproblemowo przeprowadzić, bez lęków czy stracenia poczucia bezpieczeństwa, ale daliśmy Kasi i Pawłowi go na smyczy, a on podreptał do auta, grzecznie wsiadł i pojechał.  Zamieszkał w rodzinie, gdzie są dwa inne psy oraz konie. Z całym wielkim stadem od pierwszego dnia ma super komitywę. Najbardziej się lubi z kumplem owczarkiem, który został jego przewodnikiem. Było warto poczekać na ten dom. Nie mogliśmy sobie wymarzyć lepszego happy endu. Kolejny Smerf po piekle zaserwowanym przez człowieka ma raj na ziemi. Pragniemy podziękować wszystkim sercom, dzięki którym ta historia tak się potoczyła. Wszystkim Wam, którzy wspieraliście te trzy nieszczęścia w walce o nowe życie, szczególnie Beacie i Krzysztofowi z Tulina za wielką pracę i czas włożony w resocjalizację, a Kasi i Pawłowi za wspaniały, szczęśliwy dom. Witajcie w Family AST. Jesteśmy Wam przewdzięczni za tą adopcję. Niech się Wam wiedzie w dobrobycie, w radości z posiadania takiego stadka.