Hugo male2

HUGO
w typie amstaffa, wiek ok.6 miesięcy

Wygląd: ciemnobrązowy, z białymi znaczeniami.
Charakter: bystry, przyjazny, braki w wychowaniu i socjalizacji.
Zdrowie: krwiak zagałkowy i wtórna ślepota na lewe oko.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Hugo to ok. 6-miesięczny szczeniak w typie amstaffa. Został znaleziony ponad 2 tygodnie temu w okolicach Kłodzka. Dość szybko udało się ustalić, że pies był ogłaszany do oddania na portalu olx. Hugo jest prawdopodobnie po wypadku bądź po silnym uderzeniu w głowę. W badaniach zdiagnozowano krwiak zagałkowy i wtórną ślepotę na lewe oko.
Hugo obecnie mieszka w domu tymczasowym w Warszawie. Do towarzystwa ma dwie małe dwunożne koleżanki, z którymi się dogaduje (choć czasem nieładnie je szczypie) i kota (tu póki co miłości brak). Do psów nasz kawaler ma stosunek pozytywny. Hugo na razie uczy się życia, tego że miasto i miejskie dźwięki nie są straszne. A że jest to bystry chłopak to chłonie wszystko jak gąbka. Przyuczamy go również do zostawania w kennel klatce. Hugo dopiero startuje w życie, ma trochę zaległości w wychowaniu ale też ma duży potencjał. Będzie z niego naprawdę fajny pies.

Hugo 1 Hugo 2 Hugo 3 Hugo 4

07.05.2018 Hugo obecnie mieszka w domu tymczasowym w Warszawie. Ma codzienny kontakt z dzieciakami i przy mądrych rodzicach mógłby mieszkać z młodszymi domownikami. Jest psem łagodnym, ale z typowym dla TTB charakterem - upartym, kombinującym, lekko testującym człowieka. Konsekwencja jest przy nim wskazana. Psiak jest przyuczony do codziennego zostawania samemu podczas nieobecności opiekunów w kennel klatce.
Ładnie trzyma czystość i grzecznie znosi podróże samochodem. Hugo fajnie dogaduje się z innymi psami  Może z powodzeniem zamieszkać w domu z sunią. Nie polecamy go jedynie do kotów. Hugo czeka na Was.Kontakt w sprawie adopcji:  501 797 018 lub This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

15.06.2018 W chwili obecnej Hugo jest pod opieką okulisty , ma duże szanse na niewielkie odzyskanie wzroku w chorym oku. Prawe jest w pełni zdrowe. Niedowidzenie na jedno oko zupełnie nie przeszkadza Hugo w codziennym funkcjonowaniu. Hugo jest psem łagodnym , energicznym i ciekawskim, ale z typowym dla TTB charakterem - upartym, kombinującym, lekko testującym człowieka. Konsekwencja przewodnika zamienia go w psiaka skupionego na człowieku, szybko uczącego się zasad i „chcącego” więcej tej nauki. Hugo jest odrobinę lękowy- szczególnie reaguje na głośne, niespodziewane dźwięki. Jest przyuczony do codziennego zostawania samemu podczas nieobecności opiekunów w kennel klatce. Dogaduje się z psami - zarówno tymi większymi, jak i mniejszymi. Każdy napotkany to dla niego potencjalny kumpel do zabawy, jeśli tylko taka chęć pojawia się po drugiej stronie. Uwielbia długie spacery, poznaje również co to woda ( do tej jeszcze podchodzi z lekkim dystansem). Kocha pluszaki i kong. Chrapie.
Huga nie polecamy do domu z małymi dziećmi. Dopiero od 10 roku życia, wzwyż.

Hugo 5 Hugo 8 Hugo 7 Hugo 9

24.08.2018 Nowy dom zyskał Hugo. Czarny węgielek przyjechał do nas aż z Polanicy. Był psiakiem z silnym urazem oczka, który leczony jest po dziś dzień w Warszawie przez okulistę. Hugo dał nam się poznać jako niezwykle pozytywny pies w relacjach z czworonogami. Lubiący aktywność, ale też z duszą lekkiego leniuszka w domowych pieleszach. Szukał nieco domku, ale widocznie czekał na Anię, która przyszła ze słowami "adoptuję go". Razem tworzą bardzo aktywny duet, z życiem pełnym wycieczek i szkoleń. Nasz cudny młodzieniec zamieszkał na warszawskiej Białołęce. Anię witamy w Family AST.

39997212 2157380037669311 4001586781613981696 o