Bredo male2

BREDO
pit bull red nose, urodzony 05.01.2017

Wygląd: rudy, nos wątrobowy.
Charakter: wesoły, przyjazny.
Zdrowie: wykastrowany, alergia pokarmowa.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Bredo to 13-miesięczny rodowodowy pitbull (urodzonu 05.01.2017). Psiak trafił do nas z Lublina, został tam przyprowadzony do kliniki w celu uśpienia z powodu alergii.
Bredo to pies nad wyraz wesoły, miły, sympatyczny i śmieszny. Uwielbia ludzi. Koty chętnie by pogonił, ale raczej w zabawowy sposób. Bredo to pies typowo domowy, wcześniej mieszkał w bloku. Jest przyzwyczajony do zostawania samemu w domu w kennel klatce, bez niej może niszczyć.
Bredo będzie przez nas diagnozowany w kierunku alergii, ale obecnie jest bez leków, jedynym nowym elementem w jego leczeniu jest karma. Na chwilę obecną Bredo nie jest do adopcji ponieważ nie umiemy określić jego faktycznego stanu zdrowie i kosztów potencjalnego utrzymania.

Bredo 1 Bredo 2 Bredo 3 Bredo 4 Bredo 5

27.03.2018 Bredo jest już po wizycie u dermatologa. I mamy bardzo dobre nowiny - pies potencjalnie cierpi jedynie na alergię a nie atopię, którą zakładaliśmy po opisie właściciela - co oznacza, że przy rygorystycznej diecie nie powinno być żadnych objawów skórnych. Okazuje się, że chłopaczek jest uczulony na dotychczasowe diety (dostawał karmę rybną). Musimy go przestawić na karmy nie zawierające mięsa ryb, ptaków, wołowiny, cielęciny i wieprzowiny. Na szczęście mamy sporo karm do wyboru np. Acanę, Wolfsbluta, Grain Free (np. z jagnięciną). Dodatkowo psiak jest uczulony na szampony z chlorhexydryną. Wystarczy ich unikać i już. Opieka nad zdrowiem Bredo zapowiada się na o wiele łatwiejszą niż nam się wydawało.

16.05.2018 Nowy, kochający dom zyskał Bredo! Nasz młody przystojniak zawładnął serduchami Ewy i Oli, mieszkanek stolicy, do niedawna właścicielek pitbullki Neski, która niestety odeszła za TM (wielu z Was może ją kojarzyć - sunia bez noska, z interwencji Fundacji Zwierzęca Polana). Wczoraj nadszedł dzień, w którym Bredo zamieszkał na warszawskiej Ochocie. Pierwsza noc minęła spokojnie, a Bredo został królem fotela. Ewa i Ola - witajcie w FAamily AST. Dbajcie, kochajcie, wychowujcie i ślijcie dużo fot!

32810458 1973533266053990 1769365773916045312 n