Koper m2

KOPER

amstaff, wiek 6-7 miesięcy.

Wygląd: brązowo-czarny, pręgowany, białe duże znaczenia.
Charakter: bystry, rezolutny, aktywny.
Zdrowie: zaszczepiony, zachipowany, zdrowy.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

Koper to ok. 6-7 miesięczny pies w typie amstaffa, który czeka w fundacji AST na nowy, mądry i kochający dom. Jest to bardzo fajnie zapowiadający się psiak, o nienagannej urodzie. Jest dość bystry, rezolutny, myślący. Te cechy opiekun może wykorzystać ukierunkowując go na szkolenie. A to jest konieczne, bowiem Koper dotąd był pozostawiony sam sobie i jest nieco rozpuszczony. Jest psem aktywnym, lubi aporty, ma przepięknie opanowaną komendę puść. Na spacerach jest przyjazny, czasem wyprzedza go szczenięca ciekawość. Wymaga jeszcze nauki wyciszenia, choć po 24 h jasnych, spokojnych wskazówek ze strony szkoleniowca przepięknie się odnalazł w domu tymczasowym. Koper może zamieszkać zarówno w bloku jak i w domu z ogródkiem. W warunkach domowych odnajduje się dobrze. Jest nauczony czystości, aczkolwiek przed nową rodziną pozostanie nauka zostawania (został nam oddany z uwagi na niszczenie). Koper jest psem o miękkim, miłym charakterze. Przy mądrym przewodniku z powodzeniem może zamieszkać w domu z dziećmi, a być może także ze stabilną suczką. Jakiego domu szukamy? Zaangażowanego, aktywnego, mądrego i odpowiedzialnego. Domu, który będzie chciał młodego szkolić i socjalizować. Warunkiem adopcji jest udział w profesjonalnym kursie posłuszeństwa oraz kastracja po osiągnięciu dojrzałości. Koper obecnie mieszka w domu tymczasowym w Radzyminie pod okiem szkoleniowca. Nowi opiekunowie w przypadku kontynuacji szkolenia pod okiem DT dostaną zniżkę na kurs. Osoby chętne podarować Koprowi nowy dom zapraszamy do kontaktu a uprzednio do zapoznania się z procedurą adopcyjną: http://www.fundacja-ast.pl/pl/czytelnia/porady/627-adopcja2

Koper2 Koper3
Koper5 Koper8
Koper11 Koper12

18.09.2021 Za oknem deszczowo, ale w sercach kolorowo. Domu nie szuka już Koper! Jeden z najlepszych psów ze względu na charakter, jakie ostatnio do nas. Pięknie komunikujący się z psami, extra współpracujący z ludźmi. Nic dziwnego, że na dom nie czekał długo. Nasz młodzieniec rozkochał w sobie Małgosię, Włodka i ich syna Mateusza. Lata temu mieli oni adoptowaną od nas amstaffkę Astrę. Z Małgosią kupę lat szkoliliśmy razem psy. Więc się dobrze znamy. I wiemy, że Koper trafił bosko. Wraz z nowym domem zyskał nowe psie koleżanki. Jesteśmy przeszczęśliwi, bo Koper będzie miał świetny dom, który doceni jego charakter. Kochana rodzinko, bądźcie razem szczęśliwi latami. Niech Koper uzupełnia Wasze stadko szczęściem, spokojem i radością dnia codziennego! Przy okazji bardzo dziękujemy Mai za dom tymczasowy dla niunia.