DSC_0492 EMMA
w typie rottweilera, wiek ok. roku.

Wygląd: czarna, podpalana.
Charakter: przyjazna, spokojna.
Zdrowie: wyleczona, po operacji oczu, oczekuje na szczepienia.

Miejsce pobytu: dom stały, Poznań.
Wirtualnym Opiekunem była: Monika Seweryn.

Emma to około roczna sunia w typie rottweilera. Kiedyś zapewne była pięknym szczeniaczkiem, ale urosła, a jej pan zobaczył, że oczy ropieją, a sierść wypada... Wsadził w auto i wywiózł. Po co mu popsuty pies, który ledwo widzi, nie szczeka, a jeszcze się cieszy do ludzi?
Emma błąkała się przy trasie S7 koło Grójca. Może dobrze, że los ją rzucił na tę trasę, bo przypadkowo potknęli się o nią nasi wolontariusze. Sunia zawołana bez problemu podeszła do nich i wsiadła do auta.

Od razu zawieźliśmy ją do kliniki. Ważyła 25 kg i była chudziutka jak szczypiorek. Miała bardzo zaawansowane entropium w oczach, które zostało zoperowane przez bardzo dobrego okulistę dr Garncarza. Emma jak do nas trafiła miała masę pcheł, nużycę. Wszystkie te dolegliwości zostały wyleczone, a dzisiaj Emma jest piękną, dużą, zdrową rottką.

Emma jest fajną, przyjazną i kontaktową sunią. Ma lekkie tendencje do pilnowania przez oszczekiwanie, ale w końcu należy do rasy obronnej.
Obecnie Emma przebywa w hoteliku dla zwierząt i oczekuje na nowy, kochąjący, troskliwy dom!

Emma1 Emma3 Emma4 Emma5DSC_0302 DSC_0317 DSC_0358

2.12.2012 Nasz piękna Emma zamieszkała w nowym domu u pana Piotra i jego pro ludzko - zwierzęcej rodziny.
Emma zamieszkała w domku z ogrodem, za towarzyszy nowego życia będzie mieć dwie suc
zki owczarkę niemiecką oraz border collie - obie doskonale wyszkolone, usłuchane, zakochane po uszy w swoich rodzicach, że ich widok to aż miód na oczy. Pan Piotr interesował się Emmą od samego początku jak do nas trafiła, doskonale przygotował się na jej przyjazd, zawsze pamiętał o terminie zdjęcia szwów, operacjach, dzwonił aby zapytać co u niej regularnie. Takich adopcji to tylko sobie życzyć z nowym rokiem, czyli na spokojnie, z odpowiedzialnym podejściem, poszerzaniem wiedzy przed przyjazdem psa do domu.Emma trafiła do domu, gdzie zapewne będzie szczęśliwa z uwagi na panujące tam zasady, ciepło do psów, ale zarazem pracę z psem. Każdy pracowany pies, szczególnie ras do tego stworzonych, będzie w takim domu szczęśliwy, bo będzie mieć regularny tryb życia, czytelne zasady, ale z ogromną dozą miłości.

Mam nadzieję, że Emma doceni ten dom, stanie na wysokości zadania i szybko odnajdzie się wśród "tych lepszych stron życia". Panie Piotrze, dziękujemy za ofiarowanie jej domu, za cierpliwość do nas :)
Darczyńcom ogromnie dziękujemy za wsparcie dla czarnuszki. Odmieniliśmy wspólnie psie życie z "wiejskiego burka" na "piękne życie".

DSC_0156 DSC_0058 DSC_0078
DSC_0006 DSC_0061 DSC_0027

3.12.2012
Emma w nowym domu odnalazła się szybciutko. Dostała tez nowe imię - Masza : )

20.07.2013 W dniu dzisiejszym odwiedziliśmy Poznań! I nie mogliśmy sobie odmówić przyjemności odwiedzenia któregoś z naszych byłych podopiecznych przy okazji bycia w Wielkopolsce! Wybór padł na Emmę, w nowym domu nazywaną Maszą.
Z ręką na sercu możemy powiedzieć, że idąc ulicą nie poznalibyśmy naszej byłej podopiecznej! TOTALNA ZMIANA w zachowaniu i wyglądzie. Emma jak do nas trafiła była młoda, wychudzona, łysa. Oddaliśmy sunię w dobrej formie, ale ulaną kluskę, bez masy mięśniowej, z każdym włosem w inną stronę i z totalnym fiu bździu w główce. Dzisiaj spotkalismy psa o imponującym wyglądzie, o pięknie rozwiniętej muskulaturze, ale przede wszystkim doskonale wyszkolonego!
Dziękujemy ogromnie rodzicom Emmy Maszki! Miód na oczy! MIÓD!

DSC 0752 Egzo DSC 0811

DSC 0857 DSC 0772 DSC 0832

27.11.2013 Dostaliśmy pozdrowienia od Emmy czyli Mashy i jej rodziny:
"Witam!
2 grudnia minie rok, jak Masha (kiedyś Emma) zamieszkała w naszym domu razem z Klarą (owczarek niemiecki) i Nutką (border collie). W lipcu, w wieku 10 lat odeszła od nas nagle i zdecydowanie zbyt wcześnie, ukochana Klarcia. Została tylko Nutka, z którą była podopieczna Fundacji AST czyli Masha, świetnie się dogaduje i można chyba tak powiedzieć - "kochają się".
Masha jest zdrowa. Przy wzroście 59 cm waży 40 kg. Bierze udział w zajęciach z innymi psami i szkoli się cały czas. Lubi się przytulać, najchętniej śpi na kanapie.
Poniżej zamieszczam 3 zdjęcia, które zostały zrobione w trakcie listopadowych zajęć.
Pozdrawiam serdecznie!"

Nie poznalibysmy suni na ulicy. To wielka metamorfoza, zarówno fizyczna jak i psychiczna. Dom Mashy dba o nia w każdym zakresie - Masha uczestniczy w szkoleniach i jak widac na zdjęciach - wygląda przepięknie!

Emma7 Emma8