West male2

WEST
w typie amstaffa wiek ok. 2 lat.

Wygląd: brązowy, pręgowany, z dużymi białaymi łatami.
Charakter:  łagodny, wesoły, kontaktowy.
Zdrowie: wykastrowany, zaszczepiony, zachipowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Kraków

West to około 2-letni, pies w typie amstafa (wykastrowany). W stosunku do ludzi miły i łagodny, choć w pierwszych kontaktach nie zawsze od razu wylewny. West został oddany do schroniska przez właścicieli, bo ci nie mieli dla niego miejsca najwyraźniej ani w swoim zyciu ani w sercach.
W związku ze zmianami jakie zaszły w jego życiu w ostatnim okresie West potrzebuje czasu, aby odnaleźć się w nowej sytuacji. Jest psem silnym i energicznym. Potrafi chodzić na smyczy. W kontaktach z psami jest raczej obojętny. Jeśli miałby zamieszkać z dziećmi, to raczej starszymi. Z pewnością odnajdzie się u boku osoby prowadzącej aktywny tryb życia, przy której spożytkuje swoją energię. Dla osoby, która poświęci mu należyty czas i uwagę stanie się wspaniałym, oddanym kompanem na lata.

Dla Westa szukamy konsekwentnego właściciela, który wytyczy mu granice i bedzie Westa wychowywał mądrze. Zarazem kogoś aktywnego i lubiacego spędzac czas z psem na świezym powietrzu. Dom bez małych dzieci i raczej bez innych zwierzat (choć to na razie weryfikujemy).

West 3 West 4 West 5 West 6

24.11.2014 Do nowego domu przeprowadził się West. Westa zabraliśmy niedawno ze schroniska w Bielsku Białej. Pierwsze dni w hotelu mijały dobrze, ale z biegiem czasu pies coraz trudniej znosił pobyt, rosła frustracja, ataki na inne psy, niespodziewane reakcje na nowe bodźce.
West przebywał w hotelu pod opieką szkoleniowca. W porozumieniu z opiekunami, z potencjalnymi nowymi właścicielami zdecydowaliśmy o oddaniu go do adopcji. I tak West zamieszkał na stałe w Krakowie u Marcina.