Wuzetka male2 WUZETKA
w typie amstaffa, wiek ok. 5 lat.

Wygląd: ciemnobrazowa, z dużymi białymi znaczeniami
Charakter: domowa, nie polecana do psów i kotów.
Zdrowie: wysterylizowana, zaszczepiona i zachipowana.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdynia

Wuzetka to młoda, ok. 5-letnia sunia w typie amstaffa. Została znaleziona w woj. zachodniopomorskim. Pomimo poszukiwań właściciela nikt się po nią nie zgłosił. Sunia po kwarantannie trafiła od raz pod nasze skrzydła.
Wuzetka obecnie przebywa w hotelu dla psów w okolicy Warszawy. Rozglądamy się powoli za domem dla niej (choćby tymczasowym), ale dopiero po ukończeniu cieczki.
Jaka jest Wuzetka? Bardzo ciężko jest nam to ocenić w warunkach hotelowych. Zdecydowanie jest sunią domową, trzyma czystość do czasu spaceru, w hotelu nie niszczy, ładnie zostaje sama. W aucie ładnie podróżuje. Z charakteru jest sunią niepewną, lękową, która ma problemy w kontaktach z ludźmi, z początku oszczekuje czy nawet warczy w stresowych sytuacjach. Dopiero jak kogoś pozna, staje się bezproblemowa. Będziemy pracować z tymi zachowaniami. Obecnie opiekunowie z hotelu przekonali ją do siebie i coraz częściej psunia pokazuje radość.
Do kotów ma stosunek negatywny. Do psów sprawdzimy, ale dopiero po cieczce.

Wuzetka 1 Wuzetka 3 Wuzetka 5
Wuzetka 6 Wuzetka 7 Wuzetka 9

28.08.2017 W miniony weekend do domu tymczasowego do Trójmiasta trafiła nasza podopieczna Wuzetka. Od teraz będzie w domowych pieleszach czekać na zabieg sterylizacji i szczepienia. Po sterylce będziemy szukać dla niej nowej rodziny, no chyba, ze dom tymczasowy postanowi nie wypuścić jej z rąk, bo Wuzetka to wspaniała pannica.
Wuzetka jest sunią domową, nie ma problemów z zostawaniem samej, nie niszczy, trzyma czystość. Obecnie mieszka na uboczu miasteczka, w domku z ogródkiem. Uwielbia spacery, bardzo ładnie współpracuje z człowiekiem, spogląda, podąża za nim, komunikuje się. Bez problemu znosi podróże autem.
Wuzetka nie jest przez nas polecana do domu z psami i kotami. Sunia nie zwraca większej uwagi na czworonogi podczas spaceru, ale w bezpośrednim kontakcie odsuwa psa zębami. Sam spacer z nią nie jest kłopotliwy. Nie znamy stosunku Wuzetki do dzieci, nie mamy bowiem możliwości sprawdzenia. Z oceny ogólnej wstępnie możemy ją zaproponować do dzieci w wieku szkolnym.

02.01.2018 Wraz z końcem roku spieszymy do Was z dobrymi wiadomościami. Nowego domu nie szuka już nasza fundacyjna Myszka Mini – Wuzetka! Panienka tak zauroczyła swój dom tymczasowy, że opiekunowie postanowili że zostaje z nimi na zawsze.
Wuzetka przeszła długą drogę od chwili, gdy została znaleziona błąkająca się po ulicach. Mieszkała w hotelu, uczyła się dobrych manier i pozbywała lęków, później zakotwiczyła na trochę u Gosi i Krzysia, by wreszcie trafić do Gdyni, do Zuzi i Artura. I tu już zostanie na zawsze. Kochani… wszystkim, którzy przyczynili się do ocalenia Wuzetki od bezdomności składamy serdeczne podziękowania. A nowym „starym” opiekunom życzymy samych szczęśliwych, wspólnych chwil.
A losy Wuzetki możecie podglądać na Instagramie:

26047129 1792248147515837 2023040810158248253 n 26165289 1792248220849163 1929524392969670378 n 26165704 1792248210849164 7915365876864021745 n