Soczi male2

SOCZI
amstaff, wiek ok 3-4 miesiące

Wygląd: stalowa, z białymi znaczeniami.
Charakter: rezolutna,bystra, przyjazna.
Zdrowie: odrobaczona, zaszczepiona, zachipowana.

Miejsce pobytu: dom stały. Adamówek koło Warszawy

Soczi to 3-miesięczna amstaffka, która czeka w Fundacja AST na nowy, mądry i kochający dom. Soczi jest bardzo fajnie zapowiadającą się sunią przecudnej urody. Jest bystra, kombinująca, rezolutna, uparta w dążeniu do celu. Te cechy opiekun może wykorzystać ukierunkowując ją na szkolenie. A to jest konieczne, bowiem pozostawiona sama sobie wyrośnie na rozpuszczonego psa, skłonnego do silnego podgryzania, podejmującego samodzielne decyzje (a te nie muszą być mądre w jej przypadku, bo sunia lubi używać zębów). Nie jest to absolutnie pies do rozpieszczania. Soczi jest mocno aktywna, bardziej niż przeciętny pies, dlatego uczymy ją wyciszania, co idzie z każdym dniem coraz lepiej. Sunia bywa lekko lękliwa na spacerach, ale w granicach normy. Wymaga socjalizacji i dozowania bodźców. Stroni od nowych osób, ale szybko się adaptuje. Soczi może mieszkać zarówno w bloku jak i w domu z ogródkiem. W warunkach domowych odnajduje się już bardzo dobrze. Trzyma w pełni czystość przy regularnych i częstych spacerach (po jedzeniu, po spaniu, po zabawach, po zabawie z psami w odstępach co 1-2h). Nie ma problemu z wyciszaniem w domu. Przesypia noce. Jest przyuczana do kennel klatki. W relacjach z ludźmi jest mało kontaktowa, ale podatna na wskazówki, więc doświadczony przewodnik nadrobi braki na tym gruncie. Na człowieka w domu jest zapatrzona, podatna na prowadzenie, korekty, wraca na zawołanie.
Nie polecamy jej póki co do dzieci, bo Soczi gryzieniem wymusza wszystko i średnio reaguje na słowo "nie" od osób słabszych. Nie ma za to żadnych przeciwwskazań na dziś aby mieszkała z innym psem. Ma fajne, pozytywne relacje zarówno z psami wyrażającymi chęć interakcji jak i z tymi, które kontaktu nie chcą. Na spotkanego kota zareagowała bardzo przyjaźnie. Z wad - Soczi kąpie głowę w misce, więc perfekcyjne panie domu mogą nie zdzierżyć ciągłego mycia podłogi.  Z zalet - urodzony podróżnik! Wystarczą 3 sekundy w aucie i sunia zasypia.
Jakiego domu szukamy dla Soczi? Zaangażowanego, aktywnego, mądrego i odpowiedzialnego. Domu, który będzie chciał młodą szkolić i socjalizować. Warunkiem adopcji jest deklaracja udziału w profesjonalnym kursie szkolenia psów Pies Towarzyszący i sterylizacja po pierwszej cieczce. Chętnych zapraszamy do kontaktu jak również do zapoznania się z procedura adopcyjną.

Soczi 1 Soczi 2 Soczi 3 Soczi 4

23.08.2018 Nowy dom zyskała malutka, piekna, rezolutna Soczi. Gdy do nas trafiła była małą rozrabiarą, rekinkiem wykorzystującym szczenięce igiełki do rozlewu krwi. Ale wystarczyło parę dni w rękach szkoleniowca, aby przestawić jej myślenie na inne tory. Do adopcji oddawaliśmy już mądrą, ułożoną, ogarniętą „panienkę z dobrego domu".
Zależało nam, aby to błękitne dziecko zamieszkało w domu z innym psem i misja została wykonana! Soczi zamieszkała w towarzystwie amstaffa Bruna i dwóch kotów (Morisa i Lusi), jak również z dwójką nastolatków Zosią i Jankiem, którzy mamy nadzieję będą mądrze pannicę wychowywać! Cała rodzinka jest bullove - znajomi i sąsiedzi mają bulle i Soczi będzie mieć dużo kolegów i koleżanek. Od razu wiedzieliśmy, że to dobre miejsce dla naszej podopiecznej. A niebawem rozpoczyna szkolenie, aby doszlifować mądry charakter. Mała zamieszkała w Adamówku koło Warszawy.
Dziękujemy wszystkim, którzy przesłali nam ankiety w sprawie adopcji Soczi. Odzew był naprawdę spory. Ale Soczi była tylko jedna i tylko jedna rodzina mogła zostać wybrana. Nie poddawajcie się w szukaniu czworonoga dla siebie. Zaglądajcie na naszą stronę a my mamy nadzieję, że wypatrzycie dla siebie towarzysza.

Soczi 1 2 Soczi 4 2
Soczi 5 2 Soczi o