miyo m3

MIYO

kot europejski.

Wygląd: szaro-brązowy, prążkowany.
Charakter: przyjazny i społeczny do ludzi i zwierzaków.
Zdrowie: kastrowany, wyleczony po wypadku.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

Życie lubi figle płatać i tak oto pod naszymi skrzydłami w lipcu tego roku wylądował Miyo, szalenie miziasty koci dżentelmen. Miyo został znaleziony przy drodze po wypadku samochodowym. Był zaczipowany, miał właścicieli, jednak ci nie byli zainteresowani udzieleniem mu pomocy ani pokryciem kosztów ratowania jego życia, więc kotek został z nami. Gdyby nie został, czekała go eutanazja. Co możemy powiedzieć o tym kociaku, oprócz tego, że… nie jest psem. To, że z psami się naprawdę ładnie dogaduje. Z koci rezydentem z tymczasu także fajnie z Miyo się zakumplował, bo przemiły z niego kocurek. Społeczny, a do tego cały do przytulania i pokochania.Jest też domowym czyścioszkiem, pięknie korzysta z kuwety. Badania wykazały, że Miyo miał połamaną szczękę. Szczęka więc została zoperowana i zdrutowana, już niedługo czeka go wyjęcie drutów. W badaniu neurologicznym pokazał się niedowład prawej kończyny piersiowej, ale ponieważ czucie jest zachowane, to łapka jest obecnie rehabilitowana w Animal Activ. Dodatkowo okazało się, że Miyo już wcześniej musiał mieć wypadek, ponieważ ma stary uraz biodra, do tego nieprawidłowo wygojony. W przyszłości kotek będzie musiał przejść operację (FHNO), nie jest to pilne, ale konieczne do wykonania. Nasza fundacja jest w stanie pokryć koszty operacji, jak i wyciągania drutów ze szczęki, nie zostawimy naszego Miyo w potrzebie. Teraz kochani, zadanie przed nami nie lada wymagające. Znaleźć najlepszy domek dla naszego kitka. Dom niewychodzący, bo sądzimy, że Miyo już dość miał w życiu samodzielnych przygód (spacery na lince i w szelkach, czy pobyty w przydomowym "katio" jak najbardziej akceptujemy). Marzy ci się przeuroczy, przytulaśny koci pręgusek? Pisz do nas!  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  lub nr tel: 601 461 592 (Sylwia)

miyo-1 miyo-4 miyo-8

25.03.2024 Kochani, podpowiedzcie, bo pomysłów nam już brak. Jak fundacja od psów ma znaleźć dom kociakowi? No jak? Pomóżcie, bardzo prosimy. Nasz jeden jedyny bull-kot Miyo nie może się już doczekać, aby zamieszkać w swoim własnym domku, a ten ciągle się po niego po niego nie zgłasza. Nawet jedno zgłoszenie o cudnego Miyo nie spłynęło. A kota z takim charakterem jak on to ze świecą szukać. Bo nasz Miyo to kapitalny kot jest! Może mieszkać z innymi kotami, może mieszkać z psami (które koty znają i za nimi nie ganiają). Uwielbia się przytulać, miziać, być blisko człowieka. Możesz też go zabrać w szelkach na spacer - bo domu szukamy bezwzględnie niewychodzącego. Może się i na kotach nie znamy najlepiej, ale tyle wiemy, że tak zdrowiej i dla niego i dla środowiska będzie. Miyo korzysta z kuwetki jak rasowy dżentelmen. Nie marudzi przy śniadaniu (ani obiedzie, ani kolacji). Jest wykastrowany. Może właśnie Tobie marzy się przeuroczy, przytulaśny koci pręgusek? Pisz do nas prędziutko! Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen lub dzwoń do Sylwii 601 461 592

miyo 10 miyo 11 miyo 12 miyo 13

11.04.2024 Czy jesteście gotowi na wiadomość, na którą wszyscy czekaliśmy z zapartym tchem? Siedzicie wygodnie? Wiercicie się z niecierpliwością? No to lecimy z adopcją sezonu! Nasz jeden, jedyny i absolutnie niepowtarzalny bull-kot, Miyo znalazł swoją rodzinkę! Na kotach może i nie znamy się tak dobrze, jak na psach, ale pręgowany Miyo nas totalnie zauroczył. Perfekcyjny koci dżentelmen, przemiziasty, milusi, dogadujący się z kotami i psami. Cudny towarzysz dnia codziennego. Szukaliśmy dla niego domu, szukaliśmy i szukaliśmy… i w końcu zgłosiła się wspaniała rodzinka z Warszawy. Miyo przeprowadził się do Karoliny, Marcina, Tymka i Szymona, uzupełniając ich rodzinę o brakujący koci element. Nasz kociak śpi ze swoimi opiekunami w łóżku, lubi zakręcić się w kocyki, dociera się także z adoptowaną amstaffeczką, rezydentką (ponoć podsiada ją w jej posłanka). Karolino, Marcinie, Szymku i Tymku, witamy mega serdecznie Waszą rodzinkę w Family AST, gdzie znajdzie się miejsce nawet dla kota. Mamy nadzieję, że urok osobisty i przytulaśność Miyo będą Was zachwycać tak bardzo, jak i nas. Życzymy Wam ogromu radości z tym wspaniałym małym przyjacielem!

miyo-10 miyo-11