Wika male2

WIKA
amstaff, wiek 7 lat, urodzona 20.08.2011 r

Wygląd: w brązowo-białe łaty.
Charakter: spokojna, nie polecana do innych zwierząt.
Zdrowie: zdrowa, zaszczepiona, zachipowana, wysterylizowana.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

Wika to sunia w typie amstaffa, urodzona 20.08.2011 r. Wika z naszych obserwacji jest bardzo fajnym psem, bez problemu odnajdującym się w mieście. Nie boi się obcych ludzi ani samochodów. W domu bez problemu odnalazła drogę na kanapę. Ładnie się wycisza w mieszkaniu, lubi być przytulana. Bez problemu da się odesłać na miejsce w domu, nie jest absorbująca. Na spacerach nie ciągnie na smyczy.W aucie odnajduje się bardzo dobrze, nawet w długich trasach. Wika póki co nie wykazuje cech agresji, jest dość karna, raczej w przeszłości była prowadzona dość silną ręką. Wika nie jest polecana do domu z kotami, bo je goni.  Co do psów - na spacerach jest łagodna, nie ma większych problemów w kontaktach. Problem pojawia się w domu, bo Wika ma tendencje do bronienia zasobów przed innymi czworonogami. Dlatego wolelibyśmy aby trafiła do domu bez innych zwierzaków. Nie znamy stosunku Wiki do dzieci, więc póki co nie polecamy jej także i do nich  (chyba, że od wieku szkolnego wzwyż).
Wika aktualnie mieszka w domu tymczasowym w Warszawie. Szukamy domu w całej Polsce. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, zachipowana.

Wika 1 Wika 7 Wika 8
Wika 10 Wika 11 Wika 13

19.07.2018 Wika ma dom! I to taki najlepszy, wyśniony, najfajniejszy, taki, którego życzymy każdemu psu! A kim są szczęśliwi opiekunowie? My znamy ich bardzo dobrze, bo to rodzice adopcyjni nieżyjącej już Rysi oraz dom tymczasowy Tilo. Wspaniała para, przejeżdżająca dla fundacji wiele kilometrów rocznie w ramach dobrych uczynków, wstająca skoro świt w ekstremalnych przypadkach (a wierzcie nam, że to dla nich zawsze wyzwanie). Diana i Sasza - członkowie Family AST od lat, bardzo przez nas cenieni. Ogromnie się cieszymy, że kolejne bezdomne cztery łapy dostały u nich szansę. Miał być bullterrier… ale wyszło jak zawsze.

Wika 17 Wika 18