Z cyklu: „Łamiemy stereotypy”

Miuosh baner

Oto kolejna odsłona naszej kampanii „ Łamiemy stereotypy”. Tym razem doszło do spotkania dwóch wyjątkowo otwartych osobowości – Miuosh’a i naszej fundacyjnej Luny.
Miuosh to znany raper i producent muzyczny z Katowic. Ma wielkie serce do muzyki, ale także do czworonogów, szczególnie bulli. Sam jest opiekunem uroczej bullterierki Figi i sznaucerki Kory. Zapytany o wspólną sesję z naszym podopiecznym nie wahał się ani chwili, ale warunek był jeden – nie mogłyśmy pozwolić mu żadnego psa zabrać do domu! I nie było łatwo spełnic ten warunek, bo z Luną przypadli sobie do gustu już przed wejściem do klubu. Podczas sesji Luna skradła serce nie tylko Miuosha, ale każdej osoby, którą poznawała. I jak widać doskonale czuła się w klubowych klimatach.

Luna w krakowskim klubie oprócz ogólnego uroku psów rasy TTB, promowała sama siebie, bowiem ta nasza śniezna królewna szuka swojego człowieka.

Bardzo dziękujemy Miuoshowi jak i jego menagerowi za owocną współpracę, krakowskiemu klubowi Prozak 2.0 za użyczenie miejsca do zdjęć, ale przede wszystkim Iza Łysoń Arts oraz Buki Arts , bez których sesja by się nie odbyła i którzy po raz kolejny nie pozostali obojętni na los TTB.

Miuosh  1 Miuosh  2 Miuosh  3
Miuosh  6 Miuosh  7 Miuosh  8
Miuosh  9 Miuosh  10 Miuosh  11

Akcja „Łamiemy stereotypy” jest częścią działań edukacyjnych naszej fundacji, mających na celu jest krzewienie prawdziwej i rzetelnej wiedzy dotyczącej terierów typu bull. Obalamy teorie o psach-mordercach, niezrównoważonych potworach czyhających na ludzi i inne zwierzęta. Mówimy prawdę o ich wyjątkowym oddaniu wobec ludzi, o sile ich charakterów i psychiki, także o wymaganiach jakie musi spełnić człowiek, by być dobrym, konsekwentnym przewodnikiem, czułym na wrażliwość bullowatych. Pomocą w pokazywaniu, że psy typu bull są jak najbardziej "dla ludzi", jest wspieranie działań Fundacji przez naszych ambasadorów. Pomagają nam znane, lubiane i podziwiane postacie. Wspaniałe aktorki: Kasia Bujakiewicz, posiadaczka pięknej amstaffki Oxy, Paulina Holtz, posiadaczka amstaffki Topki i Emilia Warabida, posiadaczka amstaffki Mazi. Wspierają nas też fantastyczni zawodnicy KSW: Marcin Różal Różalski, posiadacz dwóch pitbulli red nose oraz Janek Błachowicz. Bullowate zaskarbiły sobie także sympatię członków zespołu Happysad. Wszyscy Ci ludzie mimo licznych zajęć i obowiązków, zdecydowali się bezinteresownie poświęcić swój czas, by wspólnie z Fundacją wysłać w świat sygnał, że te psy warte są poznania, że są do kochania, że warto im pomagać. Dziękujemy!