Negra m2

NEGRA
w typie pitbull red nose, wiek 4 lata

Wygląd: ruda
Charakter: domowa, wychowana, do domu bez innych zwierząt
Zdrowie: problemy z przewodem pokarmowym.

Miejsce pobytu: dom stały, Żuromin.

Negra to 4-letnia sunia w typie pitbulla red nose. Kilka dni temu została oddana przez zrzeczenie przez właściciela podczas interwencji. Wychudzona trafiła pod opiekę schroniska dla bezdomnych zwierząt a stamtąd do nas, dzięki pomocy Oli i jej męża, którzy postanowili dać jej dom tymczasowy. Na dziś Negra mieszka w Augustowie, gdzie dochodzi do siebie, jest leczona i czeka na nowy dom.
Negra daje nam się poznać jako fajny, domowy psiak. Zna komendy typu "siad", "łapa", "leżeć", "zostań", "do mnie". Nie ma problemów z wyciszaniem. Ale za to pcha się do łóżka Lubi zabawy. Jazda samochodem jest jej znana i nie stanowi problemu. Raczej nie powinna mieć problemu z odnalezieniem się w domu z dziećmi, które najwyraźniej lubi. Sunia w zachowaniu do zwierząt jest różna. Spacery z nią nie stanowią większych problemów, ale wolelibyśmy aby w domu była jedynaczką. Do kotów została oceniona negatywnie. Negra obecnie jest leczona na kłopoty z przewodem pokarmowym. Jak unormujemy zdrowie i wagę, będziemy ją sterylizować a potem szukać najlepszego domu! Kontakt w sprawie adopcji: tel 501 797 018 lub mail Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Negra 2 Negra 4 Negra 5Negra 6 Negra 7 Negra 8

28.07.2019 W minioną niedzielę nowy dom znalazła Negra. Jako że uszata pannica okazała się wychowaną, fajną sunią do adopcji, w jej sprawie rozdzwoniły się telefony. Finalnie nasi wolontariusze na wizytę pojechali do pani Małgosi i jej mężowi Grzegorzowi z Żuromina, którzy okazali się niezwykle ciepli, rodzinni, aktywni, z wiedza na temat psów.
Po dostaniu zielonego światła zaprosiliśmy ich do Augustowa, aby mogli powiększyć swoją rodzinę o niezwykle dużą czekoladę, jakiej w żadnym sklepie nie dostaną. Kochani, witajcie w naszej bajce! Family AST powiększa się z dnia na dzień!

IMG 20190723 204110