Joint m2

JOINT

dobreman, ur. 17.10.2021 r

Wygląd: czarny, podpalany.
Charakter: zaniedbany psychicznie, bardzo duże braki w wychowaniu.
Zdrowie: zdrowy, zaszczepiony, wysterylizowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Psary.

Joint to nierodowodowy doberman, urodzony 17.10.2021 r. Psiak przyjechał do Polski z Ukrainy, razem z naszą inną podopieczną Rutą. Miał zostać sprzedany do Niemiec, ale do sprzedaży finalnie nie doszło. Odbierając Rutę zobaczyliśmy totalny brak warunków w których miałby zostać nie radzący sobie z emocjami Joint i podjęliśmy szybką decyzję o objęciu go opieką. Joint jest zaniedbany przede wszystkim. Młodzieniec nie został w życiu nauczony niczego. Przerastają go własne emocje. Przed nami więc sporo naprawdę wytężonej pracy behawioralnej i bardzo Was prosimy o mocne zaciśnięcie kciuków za postępy chłopaka. Joint będzie szukać naprawdę doświadczonego opiekuna. Aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Psarach. Telefon w sprawie adopcji: 501 797 018.

Joint 2 Joint 12Joint 6 Joint 11

05.06.2024 Dawno nie świętowaliśmy happy endu, może dziś to zmienimy? Gotowi na solidną niespodziankę? Po nponad roku w naszej fundacji nwojej rodziny na zawsze nie szuka już nasz piękny Joint! I do tego nigdzie się nie będzie przeprowadzać. Historię Jointa pewnie bardzo dobrze już znacie. Młody doberman, który trafił pod nasze skrzydła „przy okazji” wraz z dobermanką, Rutą. Cudnej urody jajko niespodzianka, które przygarnęli do siebie, do domu tymczasowego, wspaniali Beata i Krzysiek. Joint był psem ogromnie zaniedbanym wychowawczo i psychicznie. Nie dźwigał świata, nie radził sobie ze swoimi emocjami, przerastały go codzienne bodźce, potrzebował naprawdę solidnej pracy, dużego oddania i wysiłku ze strony człowieka, aby móc zacząć sobie to życie jakoś układać. I to właśnie otrzymał u Beaty i Krzyśka. Oboje stanęli na wysokości zadania, odwalili kawał tytanicznej pracy, szkoląc Jointa i budując z nim relację tak, by dziś nasz dobek potrafił się wyciszać, nie gonił koni, a w Beatę i Krzyśka wpatrywał, jak w najlepszych na świecie przewodników. Oni sami zaś doszli do wniosku, że miejsce Jointa jest przy nich, w Psarach, domu, gdzie ten piękny psiak w końcu poczuł się lepiej, bezpieczniej, spokojniej. Nie zostaje nam nic innego, jak zalać Beatę i Krzyśka prawdziwym oceanem wdzięczności za tą adopcję. Że mają wielkie serducha do zwierząt wiemy nie od dziś, dlatego tym bardziej dziękujemy za to, co podarowali Jointowi, za ich wysiłek, za ich mega pracę, za prawdziwy, dbający i walczący o psa dom. Joint stał się dzięki Wam nieprawdopodobnym szczęściarzem, czarnym węgielkiem, szlifowanym w psi diament.

447376684 888995853272226 3961513550591789242 n 447482204 888995989938879 6086719418860612700 n