DSC 0250

ROBAL
staffordshire bull terrier, ur. 17.10.2012 r.

Wygląd: ruda, z białymi znaczeniami.
Charakter: niesamowicie energiczna, wesoła, niewychowana.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Robal to urocza, prześliczna ruda stafficzka.
Sunia jest jednym z 12 staffików (7 szczeniąt i 5 psów dorosłych), które nasza fundacja przejęła od ich hodowczyni (zrzeczenie z powodu braku środków i warunków na dalsze utrzymanie psów).

Robal jest kochaną sunią o niezwykłym uroku osobistym. Wulkan energii i to bardzo dosłownie. Niestety wulkan totalnie niewychowanej energii...
Robal obecnie mieszka w domu tymczasowym, gdzie będziemy ją uczyć domowości, dobrych manier, wyciszenia i podstaw wychowania.

Robal1 Robal2 Robal7
Robal3 Robal4 Robal5

28.08.2013 Robal w fundacyjnym domu tymczasowym mieszka z innymi psami, z którymi świetnie się dogadała. Miała także kontakt z kotami, sądzimy że przy mądrym przewodniku Robal jest w stanie mieszkać z kotem.
Robal w DT uczy się na nowo życia. Uczy się miasta, codziennych odgłosów, ruchu ulicznego. Z każdym dniem coraz lepiej reaguje na świat, choć przed nią jeszcze sporo nauki. Spacery z sunią powoli stają się przyjemnością - przestała ciągnąć na smyczy, przestała bać się każdego odgłosu. Ładnie reaguje na komendę "do mnie". W domu Robal uczy się wyciszania, normalnych reakcji, relaksu. Przed nią i jej opiekunami jeszcze dużo pracy, ale z dnia na dzień widać postępy. No i Robal „chłonie wszystko jak gąbka”, więc i satysfakcja z pracy gwarantowana.
Robal jest bardzo aktywną sunią. Aby „zbić” jej nadmiar energii konieczny jest codzienny, przynajmniej 5 kilometrowy spacer.

Robal8 Robal10 Robal11
Robal15 Robal17 Robal18
Robal21 Robal22 Robal23

28.08.2014 To nie mogło sie skończyć inaczej... Robal, siejący zamęt w DT, rozrabiający i rozkochujący każdego ZOSTAJE NA STAŁE! Takiego duetu jak ona z Poxipolem to ze świecą szukać, dlatego też rozdzielenie ich nie wchodziło w grę. Mała ruda będzie dzielić życie z psem w paski.

10259958 761990497166559 5908422576608058638 na