Gordon male2

GORDON Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 8 lat

Wygląd: stalowy, z białymi znaczeniami, uszy cięte.
Charakter: bardzo przyjazny dla ludzi.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki

Miejsce pobytu: dom stały, Gdańsk

Gordon to piękny i dostojny przedstawiciel rasy amstaff, w wieku ok. 8 lat.
Ma bardzo pozytywny stosunek do człowieka, jest ogromną „przylepą”, zwłaszcza w stosunku do osób, które już pozna bliżej. Szczególną sympatią darzy mężczyzn.
Gordon na pewno nie lubi podróży samochodem, podczas transportu do auta musieliśmy go wnosić. Na razie nie znamy jego stosunku do zwierząt, do innych psów w hotelu, zza ogrodzenia ma podejście dość obojętne.
Jeśli chodzi o zdrowie, niewątpliwie do przebadania jest skóra, która na pierwszy rzut oka wygląda mocno alergiczne, przed Gordonem także zabieg kastracji, a przy okazji rtg bioder i kolana.
Gordon aktualnie przebywa w psim hotelu w Trójmieście. Bardzo poszukujemy dla niego domu tymczasowego na terenie Trójmiasta.

Gordon 3 Gordon 4 Gordon 5

04.02.2017 Marzec rozpoczynamy wspaniałą wiadomością!  Otóż błękitny Gordon domu już nie szuka, nigdzie się też nie przenosi, gdyż zostaje na stałe w DT! Czy jesteśmy zaskoczeni? Ani trochę! Tymczasowy opiekun Marcin (do którego psiak przeprowadził się z hotelu) pokochał Gordona niemalże od pierwszego wejrzenia. Panowie świetnie się dogadali.
Gordon trafił do nas z problemami skórnymi i zapaleniem spojówek, ale przede wszystkim - Gordon absolutnie nie potrafił radzić sobie ze swoimi emocjami, sygnalizując to uporczywym szczekaniem. Jak jest dziś? Marcin wkłada w Gordona ogrom pracy. Z psa, który panicznie bał się auta, szczekając przez całą podróż, nieważne czy trwała ona 10 czy 250 km, stał się psem, który sam wsiada do samochodu, co więcej siedzi w nim cicho. Trening niezależności i praca w domu przełożyła się też na to, że Gordon zaczął pięknie zostawać sam.
W fundacji Gordon został wykastrowany, rozpoczął leczenie skóry, ze świetnymi efektami, zaś po zapaleniu spojówek praktycznie nie ma już śladu.
Marcin, bardzo Ci dziękujemy za taką opiekę nad chłopakiem, dziękujemy za cierpliwość i determinację. To zaszczyt mieć w swoim gronie takich ludzi. Oficjalnie więc, witamy Cię w naszej wielkiej Family AST!

Gordon 12 Gordon 13