Belka male2

BELKA Złoty Bull
bulterier, wiek 13 lat

Wygląd: pręgowana, czarno-brązowa, z białymi znaczeniami.
Charakter: spokojna, zgodna z innymi psami.
Zdrowie: wysterylizowana, chore serce, nietrzymanie moczu.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa

Belka vel Bella całe życie miała dom i rodzinę. Niestety na nieszczęście, sunia przeżyła swoich opiekunów i została sama na opuszczonym terenie domu. Dokarmiana przez sąsiadów finalnie trafiła do schroniska. Ale na krótko, bo zaraz trafiła do naszego domu tymczasowego w Warszawie.

Belka to kochana i kontaktowa bulterierka. W domu odnajduje się idealnie, a śpi w łóżku. Miasto jej nie przeraża, spacery nie są złe, a człowiek jak jest obok, to jest to pełnia szczęścia. Obecnie Belka mieszka z 2 psami w domu tymczasowym. Do większości psów jest obojętna.
Sunia przeszła u nas pełny przegląd weterynaryjny. Zrobiliśmy badanie krwi, serca, odwiedziliśmy nefrologa. I wszystko było by super, gdyby nie fakt, że Beleczka ma bardzo chore serduszko. Ma znacznego stopnia powiększenie lewej komory, osłabienie kurczliwości ściany wolnej lewej komory, lewy przedsionek powiększony i wyraźną dużą niedomykalność mitralną z cechami przebudowy łatków zastawkowych. Belka musi do końca życia przyjmować lek Vetmedin i być pod kontrolą kardiologiczną. Dodatkowo zaobserwowaliśmy u niej posterylkowe nietrzymanie moczu. Wprowadziliśmy lek Propalin i już widzimy poprawę Poza serduszkiem i koniecznością podawania dożywotnio leków Belka jest cudowna i wszyscy, którzy ją poznają, od razu się zakochują.

Belka 8 Belka 11 Belka 22 Belka 29
Belka 13 Belka 25 Belka 37 Belka 39

30.08.3017 „Bella idealnie wpasowała się do naszej rodziny. Długo śpi, lubi jeść i wprowadza dużo opanowania i spokoju”
Już po takich słowach najprościej wywnioskować, że Złota Bullka Belka zyskała dom! Nigdzie jednak się nie przeprowadza – na stałe zostaje w Warszawie, w swoim domu tymczasowym, już na zawsze stałym. Pomimo chorób i podeszłego wieku jej tymczasowi opiekunowie zdecydowali, że Belka zostaje bo u nich będzie jej po prostu najlepiej. Jesteście wielkimi ludźmi! Początki w stadzie nie były łatwe (w rodzinie jest już psiak), a Wy dzielnie pracowaliście nad tym. I opłaciło się a my wam za to bardzo dziękujemy. Witajcie na stałe w Family AST.

Belka 40 Belka 41 Belka 42