Gapa 2

GAPA
amstaffka, wiek ok. 3 lata

Wygląd: brązowo-czarna, pręgowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: bystra, wesoła, energiczna.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdynia

Gapa to 5-6-miesięczna sunia w typie amstaffa, znaleziona na terenie ogródków działkowych w Trójmieście. Dzięki sprawnej akcji wolontariuszy trójmiejskiego oddziału oraz panów, którzy nie pozostali obojętni na los wystraszonego szczeniaka,  mała trafiła do awaryjnego domu tymczasowego w Gdańsku, zamieszkała z Szermanem i Ruby.
Gapa jest szczupła i wysoka. W pierwszym kontakcie lekko lękliwa, ale bardzo szybko się przełamuje i otwiera. Przyjazna wobec ludzi, bez problemu pozwala dotykać łap, brzucha, karku. W emocjach skacze na człowieka, ale stosunkowo łatwo to zachowanie skorygować.
Z charakteru - szalona małolata, roztrzepany, energiczny dzieciak.  Do psów pozytywna, ale trochę namolna - chce się bawić i zaczepia. Ładnie chodzi na smyczy, nie ma problemu z ruchem ulicznym.
Gapa jest bardzo bystra. Już przy drugim spacerze doskonale wiedziała, do którego budynku powinna się kierować. "Siad" także załapała błyskawicznie - być może znała komendę już przed tułaczką i trzeba było ją tylko odświeżyć. Jedynym mankamentem jest to, że zdarzają się jej toaletowe wpadki. Gapa to naprawdę bardzo fajny i bystry szczeniak.

Gapa 1 Gapa 3

30.03.2018 Z ogromną radością ogłaszamy, że Gapa zostaje na stałe w swoim cudownym domu tymczasowym. Pasiasta dziewczynka spędzi swoje pierwsze wielkanocne święta u boku Marty i Łukasza oraz ich dwóch córek Amelki i Toli w Gdańsku, zapełniając pustkę po  amstaffce Heli. Gapa jest wyjątkowym szczeniakiem - bardzo grzecznym, bystrym i bardzo zorientowanym na człowieka, obcowanie z tym psem, to czysta przyjemność. Nowa rodzino Gapy, jak sami wiecie macie w domu istny skarb, dlatego kochajcie, dbajcie i edukujcie panienkę. Witamy Was w Family AST.

29594406 1910746022332715 3840097612027774165 n 29595297 1910746025666048 2247519992087352056 n 29695558 1910745775666073 8338830468138867979 n