Figo male2

FIGO Złoty Bull
amstaff, 8 lat

Wygląd: płowy, z dużymi białymi znaczeniami.
Charakter: spokojny, przyjazny, lubi dzieci.
Zdrowie: zdrowy, zaszczepiony.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Figo to 8-letni amstaff. Trafił do nas, do psiego hotelu pod Warszawą ale chętnie byśmy go umieścili w domu tymczasowym, najchętniej na terenie Trójmiasta lub Warszawy. A jeszcze lepiej w stałym, ale tutaj musimy sobie dać chwilę żeby lepiej poznać psiaka. Od poprzedniego właściciela wiemy, że Figo to grzeczny, ułożony i mieszkaniowy pies. Bez problemów zostający sam w domu, znający podstawowe komendy, po szkoleniu z zakresu posłuszeństwa. W domu mieszkał z dziećmi i ma z nimi bardzo dobre relacje. Koty goni, z psami dogaduje się dobrze. Nam na dziś udało się sprawdzić relacje z suczkami i te wyglądają bardzo poprawnie. Z minusów - Figo mocno ciągnie na smyczy, spuszczony luzem ma problem z powrotem na przywołanie, kilkukrotnie uciekał poprzednim właścicielom. Więc na dziś jest to pies do pracy na lince treningowej. W najbliższym czasie postaramy się uzupełnić informacje oraz dodać więcej zdjęć.

Figo 1 Figo 2

25.11.2018 Figo przeprowadził się do domu tymczasowego. Tymczasowa rodzina, w osobach Iwony i Grzegorza, oraz ich trójki pociech Małgosi, Konrada i Marka wyruszyli znad morza do stolicy, by osobiście poznać swojego tymczasowicza. No i wrócili razem z Figo do Gdyni. Bardzo pięknie Wam dziękujemy.
Figo póki co daje nam się poznać jako fajny, stabilny, dobrze ułożony, w pełni miejski pies. W domu grzecznie zostaje sam, z dziećmi pełna sztama, widać, że w ich towarzystwie czuje się swobodnie, ładnie i mądrze pilnuje grupy na spacerach. Zna podstawowe komendy, szlifu wymaga jednak chodzenie na smyczy. Poza tym naprawdę złoty pies! Zdrowotnie do obserwacji mamy prawą przednią łąpę, gdyż zdarza się mu na nią kuleć. Poza tym na razie nic więcej nas nie martwi.

Figo 3 Figo 4 Figo 5