Hunter m2

HUNTER Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 8 lat.

Wygląd: czarny w duże białe łaty, uszy cięte.
Charakter: wymaga stanowczego opiekuna, nie dla rodzin i nie do innych zwierząt.
Zdrowie: zaszczepiony, wykastrowany, zdrowy.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Trójmiasto.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Hunter to 8-letni pies w typie amstaffa. Trafił do nas po śmierci swojego właściciela i aktualnie przebywa w hotelu w okolicach Trójmiasta, gdzie pod okiem szkoleniowca nabiera ogłady. Hunter całe życie był psem jednego opiekuna, którego szanował. Na krótkich, czytelnych zasadach, bez nadmiernego rozpieszczania, szli sobie przez życie, póki przewrotny los ich nie rozdzielił. Hunter przeprowadzkę zniósł bardzo kiepsko, nie mógł odnaleźć się w nowej rzeczywistości, pojawiła się kopulacja, odpychanie, powarkiwanie, by odsunąć od siebie nowe osoby. Spinanie ciała, zamieranie, by rzucić wyzwanie nowym opiekunom. Dziś jest lepiej, praca i czas zrobiły swoje, ale mamy na uwadze, że przy ponownej zmianie nowy opiekun będzie musiał stawić czoła temu wyzwaniu. Hunter nie jest nadmiernie pewny siebie, ale z dużym prawdopodobieństwem w nowym otoczeniu będzie chciał się „próbować”. Zazwyczaj z nowym opiekunem próbuje się raz, jeśli ten jest na tyle pewny siebie, by stłamsić głupie pomysły w zarodku, Hunter się uspokaja i dostosowuje. W hotelowym pokoju zostaje bez problemów, nie niszczy, nie załatwia się, nie wyje.
Na początku pobytu w hotelu pies bardzo emocjonalnie reagował na różne konary, korzenie czy opony leżące na terenie, a swoją postawą blokował możliwość podejścia do niego. Na dziś przepracowaliśmy rezygnację z tych przedmiotów, zaś w przypadku innych zabawek, opanował komendę „zostaw, puść”. Z Hunterem się nie przepychamy, nie szarpiemy, nie przeciągamy, staramy się nie wpędzać go w emocje, z którymi mógłby sobie nie poradzić. To nie jest łatwy pies, ale iż drugiej strony szybko uczy się szacunku do osób, z którymi przebywa, pracuje, spaceruje, żyje. Zdecydowanie szukamy dla Huntera jednego opiekuna - mężczyzny (z tymi zdecydowanie jest mu bardziej po drodze), odpada rodzina i dzieci. Hunter absolutnie nie może zamieszkać z innym psem, kotem, czy jakimikolwiek zwierzakami, których nie akceptuje. Na dziś w większości przypadków jest się w stanie minąć z psem na większej przestrzeni, ale gdy pies tą granicę przekroczy nie zawaha się zaatakować. Dobrze, gdyby Hunter mógł zamieszkać w domu z ogrodem, może gdzieś na obrzeżach miasta, ale nie jest to warunek konieczny. W sprawie adopcji zapraszamy do kontaktu na priv lub pod numer telefonu 661 665 695 (Natalia).

Hunter1 Hunter2 Hunter4
Hunter6 Hunter7 Hunter9

10.06.2024 Szanse Huntera na adopcję są niewielkie. Ten piękny psi senior nie ma łatwego charakteru: z jednej strony jest psem, który całkiem szybko uczy się szacunku do osób, z którymi dzieli życie, z drugiej - Hunter jest typem bardzo mocno testującym granice, nie wahającym się przed użyciem zębów. Zdecydowanie preferuje też mężczyzn. Pod naszą opiekę Hunter trafił po śmierci swojego opiekuna. Z tą ogromną zmianą w życiu nie potrafił sobie emocjonalnie poradzić. Podarowaliśmy mu bezpieczną przestrzeń w hoteliku ze szkoleniowcem, aby pod okiem fachowca pracowano nad jego zachowaniem, emocjami. Każdego miesiąca inwestujemy w to, by Hunter mógł bezpiecznie żyć, by nie podzielił losu większości psów opatrzonych łatką "agresywny". Mega marzy nam się dla niego świadomy i doświadczony dom, ale jakie szanse ma na to trzynastoletni pies z trudnym charakterem? Nie poddajemy się ze skłopotanymi psami, jeśli tylko widzimy, że możemy stworzyć warunki umożliwiające im niezagrażające nikomu życie. Takie ma u nas łaciaty Hunter. Chcesz dbać o bezpieczeństwo Hunterem razem z nami? Podaruj choć jedną puszkę karmy przez OcaloneLapki.pl (nie płacąc za dostawę!) https://ocalonelapki.pl/Fundacja-AST-1 lub podeślij mu tabletki na kleszcze (dobrze działa mu Bravecto). Obejmij go adopcją wirtualną: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/zwierzak/kwT4n6 lub prześlij kilka grosików na hotelik:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: Darowizna – Hunter
Szybki przelew bez logowania: suppi.pl/fundacjaast

Hunter11 Hunter12 Hunter13