Aura m2

AURA
amstaffka, wiek ok. 3 lata

Wygląd: beżowa, podpalana, z białymi znaczeniami.
Charakter: trochę lekliwa i nieśmiała, do domu bez dzieci i zwierząt.
Zdrowie: zaszczepiona, zachipowana, zdrowa.

Miejsce pobytu: hotel dla psów, Bojano.
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Aura to 3-letnia amstaffka, która trafiła do nas z jednego ze schronisk. Została znaleziona w lesie, przerażona i pokryta niezliczoną ilością̨ kleszczy, które szczęśliwie nie przyniosły za sobą konsekwencji zdrowotnych. Aura zamieszkałą w hotelu dla zwierząt Na Sześciu Łapach w Bojanie. Dała nam się poznać jako miła, choć nieco nieśmiała sunia. Mimo, iż początki pobytu u nas okupione były dla niej stresem, podczas którego zdarzało się pannie załatwiać w pomieszczeniach i rozpruwać posłanka, stosunkowo szybko udało się problem zażegnać. Na dziś zostawiona sama, Aura nie organizuje niespodzianek opiekunom. W stosunku do ludzi jest psem delikatnym, nie skaczącym i nie włażącym człowiekowi na głowę. Nie wiemy, jaka jest jej historia, gdzie mieszkała, jak żyła, wiemy, że nie zna ani komend, ani żadnych zabawek, ale naturalnie, choć nieco nieśmiało, z człowiekiem współpracuje. Na zewnątrz ładnie spaceruje na smyczy, nie zwraca uwagi na przejeżdżąjące samochody, motocykle, hulajnogi. Raczej stara się trzymać blisko człowieka, natomiast nad samym przywołaniem trzeba będzie popracować. I tutaj zadaniem nowego opiekuna będzie praca z linką i praca nad relacją i zaufaniem. Jeśli chodzi o kontakty z innymi czworonogami, informacje mamy nieco ograniczone, ze względu na kończącą się u panny ciążę urojoną. To co udało nam się zauważyć, to to. że z większych odległości psy ignoruje, natomiast mijając je bliżej lub za płotami, daje upust emocjom i potrafi przyfikać i poburczeć. Co trzeba mieć na uwadze przy wspólnym życiu. Mając te informacje, na dziś dla Aury szukamy domu bez innych czworonogów i małych dzieci (póki co nie udało nam się sprawdzić Aury w relacjach z małymi człowiekami, ale mamy na względzie jej nieśmiałość i lękliwość). Przed sunią jeszcze zabieg sterylizacji, stąd na dziś szukamy domu tymczasowego, ale chętnie z opcją domu stałego. W razie pytań zapraszam do kontaktu telefonicznego 661 665 695 (Natalia) lub przez mail fundacyjny.

Aura1 Aura2
Aura7 Aura4
 Aura9 Aura5

17.01.2022 Nieustannie przypominamy, że na nowy dom czeka u nas młodziutka Aura. Aura jest psem lękowym, by poznać i zaufać potrzebuje czasu, w pierwszym kontakcie do obcych osób jest ostrożna. Do tych których zna, jest otwarta i pogodna. Aura mieszka w psim hotelu i w codziennym funkcjonowaniu nie sprawia żadnych problemów. Nie licząc kilku wpadek z czystością, pogryzionej szczotki, czy legowiska. Jest cichutkim i mało absorbującym gościem. Na dworze ładnie spaceruje na smyczy, nie zwraca uwagi na przejeżdżające samochody, motocykle, hulajnogi. Raczej stara się trzymać blisko człowieka, natomiast nad samym przywołaniem trzeba będzie popracować. Aura chociaż jest psem delikatnym w stosunku do dzieci, ze względu na swoją lękliwość, do domu z maluchami nie jest raczej polecana. Jeśli chodzi o kontakty z innymi czworonogami, z większych odległości psy ignoruje, natomiast mijając je bliżej zdarza jej się dać upust emocjom i potrafi poburczeć. Nie polecamy jej więc do domu z innymi czworonogami. Ze względu na to, że Aura może wymagać 2-3 spacerów zapoznawczych, marzeniem byłaby rodzina z północnej części Polski. W razie dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu telefonicznego 661 665 695 (Natalia) lub mailowego pod adresem Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. .

Aura15 Aura10
Aura13 Aura14