Fretka m2

FRETKA

w typie amstaffa,wiek 5-6 miesięcy.

Wygląd: czarnobrązowa, pręgowana.
Charakter: spokojna, przemiła, bezproblemowa.
Zdrowie: po operacji DFO, przed korektą stomatologiczną.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa.
Kontakt w sprawie adopcji: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Fretka ro młodziuteńka, delikatnej budowy sunieczka w wieku 5-6 miesięcy, która w minionym tygodniu trafiła pod skrzydła naszej fundacji. Sunia mocno kuleje na tylną łapę. Ze wstępnych informacji, jakie otrzymaliśmy o Fretce, jej kulawizna mogła być powypadkowa. Dziś co prawda nadal nie wiemy, skąd kulawizna się pierwotnie wzięła, wiemy już jednak, co ją powoduje. Konsultacja ortopedyczna, na którą sunię błyskawicznie zabraliśmy, wykazała zerwane więzadło krzyżowe i zwichnięcie rzepki III stopnia, które mają podłoże we wcześniejszym urazie. Starszym i zaniedbanym. Oba do operacji, którą mamy umówioną na 14 maja i do tego dnia mamy też czas, aby uzbierać na nią 6000 złotych. Na tyle bowiem został wyceniony sam zabieg ortopedyczny. Do tego dochodzi jeszcze korekta stomatologiczna (widzicie ten języczek uciekający z buzi? Fretka wcale nie wystawia go celowo, krzywe ząbki jej nie pomagają trzymać go w środku). Pragniemy zająć się malutką jak najszybciej i jeszcze szybciej umieścić ten psi skarb w nowym domku, bo Fretka przedstawia się nam jako naprawdę kapitalna sunia! Psinka miękkiego charakteru, stonowana, w domu cudna, potrafiąca się wyciszyć nawet w towarzystwie psów. Przemiła do ludzi, przy uważnych i mądrych opiekunach, uważamy, że może zamieszkać w domu z dziećmi. Do psów na ten moment totalnie bezproblemowa, do kotów nie mamy jak niuni sprawdzić. Fretka ma do douczenia jedynie czystość. Tu pojawia się nasza naprawdę ogromna prośba i zapytanie, czy zaopiekujecie się Fretką razem z nami? Czy pomożecie nam postawić ją na cztery łapki i znaleźć dla drobinki domek, który pokocha ja na zawsze? Nie widzimy bowiem przeciwwskazań, aby Fretka szybciutko znalazła swoich ludzi. Jej okres rekonwalescencji po zabiegu będzie dłuższy, może więc zadziewać się w bezpiecznym, kochającym, własnym domku.
Jak możesz pomóc Fretce? Wesprzyj jej zbiórkę na zabieg. 14 maja operujemy jej nóżkę i marzy nam się, że po zabiegu nie będziemy na koszmarnym minusie w skarpetce Fretki. LINK DO ZBIÓRKI
Dorzuć grosik do jej malutkiej skarpetki:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: Darowizna - Fretka
Szybki przelew bez logowania: suppi.pl/fundacjaast
Zadbajmy wspólnymi siłami o lepszy życiowy start dla małej Fretki!

Fretka 11 Fretka 8Fretka 5 Fretka 9

05.06.2024 W połowie maja Fretka przeszła trudną operację DFO. Na szczęście wszystko zakończyło się pełnym sukcesem. Dziś już wiemy, że ortopedycznie wyszliśmy na prostą. Przed sunią jeszcze miesiąc karencji w  temacie wariowania na spacerach i wizyta kontrolna i kończymy przygodę ortopedyczną. Przed nami jeszcze niestety przygoda stomatologiczna. Krzywo rosnący ząbek Fretki sprawił, że nasza niunia cierpi na nieprawidłowy zgryz, stąd wypadający języczek. Wybieramy się na konsultację stomatologiczną, aby dowiedzieć się, czy możemy jakoś na to zaradzić tak, aby Freci i w tej kwestii lepiej i wygodniej się żyło. A poza tym ta śliczna sunieczka szuka swojego miejsca na ziemi, cała gotowa jest do adopcji!  Fretka jest młodziutkim psim skarbem. Ma ok. 6-7 miesięcy i przecudny charakter, jest przemiła do ludzi i psów. Stonowana, o "miękkim" charakterze. W domu grzeczniutka. Złoto, proszę państwa, złoto nie pies! Jeśli pragniesz adoptować Fretkę, odezwij się do nas: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Gdybyś chciał/a wesprzeć Fretkę, bo troszkę się uzbierało faktur do opłacenia (operacja nóżki, zbliżający się dentysta), możesz dorzucić grosik do jej skarpetki:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
Konto: 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A. Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463
Tytułem: Darowizna - Fretka
Szybki przelew bez logowania: suppi.pl/fundacjaast

Fretka 14 Fretka 15