Ori male3

ORI
amstaff, ur. 30.04.2015 r.

Wygląd: czarna, z białymi znaczeniami.
Charakter: w trakcie oceny.
Zdrowie: zaszczepiona, oczekuje na sterylizacje.

Miejsce pobytu: dom stały, Grójec.

Ori to młodziutka 10-miesięczna amstaffka, z problemami wychowawczymi i zdrowotnymi, oddana do nas przez jej właściciel.

Ocenę jej charakteru i szkolenie sunia ma zapewnone gratis dzięki niezawodnej Sylwii z Superrdoga, u której Ori ma zapewniony dom tymczasowy. Jesteśmy jednak zmuszeni poprosić Was o wsparcie na jej leczenie.
Na początek badamy mocz w kierunku zapalenia pęcherza (sunia dużo sika, nie trzyma czystości). Kolejnym krokiem będzie wizyta u dermatologa (sunia ma podejrzenie nużycy), a finalnie musimy ją także wysterylizować i zachipować przed adopcją. Koszty będą wysokie.

Apelujemy do Was o pomoc finansową, a także rzeczową (w postaci karmy Brit Care Medium Adult Lamb & Rice oraz suplementu na sierść o nazwie Megaderm). Pomóżcie nam wyprowadzić kolejne 4 łapki na prostą! Ta czarna piękność na to zasługuje.  Abyśmy my mogli pomagać, potrzebne są środki - prosimy Was chociaż o 2 czy 5 zł, które pomogą nam ratować TTB w potrzebie.

AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
W przypadku przelewów z zagranicy:
BIGBPLPW Bank Millenium S.A.
Branch Millenium
IBAN: PL 79 1160 2202 0000 0000 8061 3463

z dopiskiem: "Darowizna ORI"

12400822 424764117719999 5264979871392064967 n 12509410 424764077720003 5331160794576361232 n DSC 0188

08.04.2016 Zasiedziała się w naszej fundacji, pokochała spać z Sylwią (naszym szkoleniowcem, u której przebywa na DT), rozkochała wszystkich, ale czas na dom!  Nadal na adopcję czeka czarna jak smoła, piękna niczym miss world Ori.
Orito jest sunią domową, miejską, nauczoną życia w mieszkaniu. Nie niszczy zostawiana sama, trzyma potrzeby do czasu spaceru. Jest przyuczona do podróżowania samochodem. Sunia z uwagi na lekkie braki wychowawcze, zamieszkała w domu tymczasowym u trenera psów, który codziennie poświęca jej czas i wiedzę.
Ori jest sunią lekko lękową. Pracujemy nad jej lękami, z coraz lepszym skutkiem. Z początku oszczekiwała psy i ludzi. Z ludźmi obecnie jest już ok, psy oszczekuje coraz rzadziej. Sunia ma lekkie braki socjalizacyjne, ale kilka powtórzeń, odpowiednie podejście i Ori szybko przezwycięża lęk.
Ori w domu jest totalną przylepą! Nie ma problemu z wyciszeniem. Uwielbia się przytulać, śpi w łóżku. W domu to psi ideał. Obecnie mieszka z drugim psem, jednak wprowadzenie jej do domu, gdzie mieszka inny pies wymaga wiedzy i doświadczenia. Obce psy spotkane na dworze jest w stanie zaakceptować po dłuższym spokojnym spacerze.
Szukamy dla Ori spokojnego, stabilnego domu. Warunkiem adopcji Ori jest szkolenie. Sunia jest zaszczepiona, zachipowana, wysterylizowana.
Jeśli chcesz adoptować Ori: tel 733 383 494 (Sylwia) Ori przebywa obecnie w Warszawie.

Za nowe, piękne zdjęcia Ori dziękujemy Marcinowi.

Ori 5 Ori 6
Ori 7 Ori 8

16.04.2016 Po blisko 3 miesiącach pobytu w domu tymczasowym u Sylwii z Superrdog Szkoła dla Psów i lekkim tuningu charakteru, Ori przeprowadziła się do nowego domu. Zamieszkała w domku z ogródkiem w okolcach Grójca. Ma nowego kolegę, amstaffa o cudnym charakterze. Przed nowymi właścicielami nieco pracy, przed nami stres, czy stado się dogada. Ale bardzo mocno trzymamy kciuki, bo fajni ludzie się dla Ori trafili.