Best male2

BEST Platynowy Bull
amstaff, wiek ok. 15 lat

Wygląd: brązowo-pręgowany, z białymi znaczeniami, uszy cięte.
Charakter: przyjazny do ludzi i psów, spokojny, wychowany.
Zdrowie: jak na swój wiek w dobrej formie, zdrowy.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdańsk

W naszej fundacji pojawił się Platynowy Bull, Best, który ma ok. 15 lat!
Best został znaleziony parę lat temu i trafił do schroniska. Nikt go jednak nie szukał i z tego schroniska nie odebrał. Dlatego postanowiliśmy zabrać go pod nasza opiekę, bo taki pies powinien mieć godna emeryturę. Best zamieszkał w domu tymczasowym razem z dwiema stafficzkami.
Nasz platynowy dziadek jest bardzo dobrze wychowany. Świetnie dogaduje się z ludźmi i innymi psami. Jest bardzo łagodny, choć bywa powolny i troszkę uparty. No ale w tym wieku jak najbardziej ma do tego prawo. Best bez problemu odnajduje się w mieszkaniu w bloku, nie szczeka , nie niszczy. Pomimo zaawansowanego wieku, nie ma problemu z wytrzymaniem z potrzebami fizjologicznymi do czasu spaceru. Jest wręcz psem bezobsługowym i niekłopotliwym. Jak chce na spacer to idzie pod drzwi i piszczy. Na spacerach nie zaczepia psów, wręcz merda ogonem do każdego napotkanego.

Poszukujemy dla Besta domu stałego. Takiego, w którym nie ma zbyt wiele schodów, idealny byłby dom z ogrodem, aby nasz Platynowy Bull mógł powygrzewać stare kości w słońcu. Pomimo, że ma milion lat, wierzymy że znajdzie się ktoś, kto go pokocha naprawdę!

Best 1 Best 2 Best 4
Best 6 Best 9 Best 7

20.02.2017 Best od niedawna pomieszkuje w domu tymczasowym, dostając codziennie masę atrakcji, dużo kontaktów z psami, ale też i spokój i spanie na kanapie. Codziennie  pokazuje że mimo wieku i pobytu w schronisku nie pozbył się manier odpowiadających domowym czworonogom. Best idealnie odnajduje się wśród psów, nie prowokuje konfliktów, przyjaźnie merda ogonem. Dogaduje się zarówno z suczkami jak i samcami. Nie ma problemu z psami młodymi, ani starszymi. W domu Best zachowuje czystość, grzecznie prosi o spacer. Nie ma problemów z zostawaniem samemu pod nieobecność opiekunów. Na spacerach lubi chodzić, dreptać, wąchać. Ładnie znosi podróże samochodem.
Best został przebadany (USG, krew, mocz, ECHO, EKG) i jest w pełni zdrów. Jedyne co mu dolega to motoryka, czyli zwyrodnienia stawów wynikające z wieku. Ale i tak nie jest źle! Best spacerować uwielbia.
Nasz Złoty Dziadek czeka na kochający, troskliwy dom, który doceni posiadanie spokojnego i przyjaznego seniora.

Best 11 Best 14 Best 17Best 19 Best 21 Best 16

11.05.2017 Nasz Platynowy Bull, Best oficjalnie zmienił status z psa bezdomnego na psa pańskiego. Taki obrót sprawy przeczuwaliśmy już jakiś czas temu!
Dziadek Best w marcu przeprowadził się z domu tymczasowego u Kasi w Warszawie (potrzebne było miejsce dla problemowej Selfie) do Agnieszki jej wspaniałej amstaffki Zuzu, do Gdańska. I co? I jak część naszych psów, postanowił się już nigdzie więcej nie przeprowadzać, a jedynie oficjalnie zamienić status DT na DS. Agnieszka pokochała go z wzajemnością, niemalże od pierwszego dnia. Wraz z Zuzu jednak uczyli się dziadka przez pierwsze tygodnie, aż w końcu poukładali wspólny harmonogram dnia i rytuały tak, że dziś funkcjonują w pełnej symbiozie!
Agnieszka to bardzo ciepła i troskliwa osoba. Jeśli chodzi o psie zdrowie, nic nie umknie jej uwadze. Dlatego też Best lepiej trafić nie mógł! Zmienił się nie do poznania. Stał się bardzo kontaktowym psem, witającym gości i dającym buziaki! Sierść nabrała blasku, brak jest śladów łupieżu i alergii, a regularne spacery i suplementacja poprawiła nieco jego motorykę. Amstaffka Zuzu, też w pełni zaakceptowała swego nowego, sporo starszego brata. Jest cierpliwa i wyrozumiała, odpuszcza dziadkowi, gdy ten właśnie przychodzi i zabiera jej ulubioną zabawkę. Widać u Zuzu ogromny szacunek do staruszka Besta. Pięknie się patrzy na tą rodzinę! Agnieszka ogromnie nas cieszy, że staliście się częścią naszej wielkiej Family AST!

Best 22 Best 23