Belka male2

BELKA Złoty Bull
bulterier, wiek 13 lat

Wygląd: pręgowana, czarno-brązowa, z białymi znaczeniami.
Charakter: spokojna, zgodna z innymi psami.
Zdrowie: wysterylizowana, chore serce, nietrzymanie moczu.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Belka vel Bella całe życie miała dom i rodzinę. Niestety na nieszczęście, sunia przeżyła swoich opiekunów i została sama na opuszczonym terenie domu. Dokarmiana przez sąsiadów finalnie trafiła do schroniska. Ale na krótko, bo zaraz trafiła do naszego domu tymczasowego w Warszawie.

Belka to kochana i kontaktowa bulterierka. W domu odnajduje się idealnie, a śpi w łóżku. Miasto jej nie przeraża, spacery nie są złe, a człowiek jak jest obok, to jest to pełnia szczęścia. Obecnie Belka mieszka z 2 psami w domu tymczasowym. Do większości psów jest obojętna.
Sunia przeszła u nas pełny przegląd weterynaryjny. Zrobiliśmy badanie krwi, serca, odwiedziliśmy nefrologa. I wszystko było by super, gdyby nie fakt, że Beleczka ma bardzo chore serduszko. Ma znacznego stopnia powiększenie lewej komory, osłabienie kurczliwości ściany wolnej lewej komory, lewy przedsionek powiększony i wyraźną dużą niedomykalność mitralną z cechami przebudowy łatków zastawkowych. Belka musi do końca życia przyjmować lek Vetmedin i być pod kontrolą kardiologiczną. Dodatkowo zaobserwowaliśmy u niej posterylkowe nietrzymanie moczu. Wprowadziliśmy lek Propalin i już widzimy poprawę Poza serduszkiem i koniecznością podawania dożywotnio leków Belka jest cudowna i wszyscy, którzy ją poznają, od razu się zakochują.

Belka 8 Belka 11 Belka 22 Belka 29
Belka 13 Belka 25 Belka 37 Belka 39