Gruszka male2

GRUSZKA Złoty Bull
w typie amstaffa, wiek 8 lat

Wygląd: brązowa, w ciemne pręgi, z duzymi białymi znaczeniami.
Charakter: bardzo przyjazna do ludzi, równiez do dzieci, grzeczn.a
Zdrowie: wysterylizowana, zdrowa, spora nadwaga.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Gruszka została przez nas zabrana ze schroniska w Olsztynie, z którym nasza współpraca trwa od lat i jest bardzo owocna. Sunia pojechała nad morze, aby w pięknych okolicach "się odchudzać" pod czujnym okiem domu tymczasowego Joli i jej rodziny.
Gruszka świetnie zaaklimatyzowała się w domu tymczasowym. Idealnie wpasowała się w życie tymczasowych opiekunów, tak jakby mieszkała z nimi od zawsze.
W domu zachowuje czystość i bez problemu zostaje sama. Ze względu na nadwagę przy wejściu do samochodu wymaga pomocy człowieka, ale już na kanapę wchodzi bez najmniejszego problemu! Jest rewelacyjną towarzyszką podróży samochodowych, Wraz z Jolą jeździ i nadzoruje ośrodek wypoczynkowy. Wszystkich gości ośrodka wita merdającym ogonem, dzieciakom rozdaje buziaki.
Gruszka ma sporą nadwagę, pod opieką domu tymczasowego przeszła badanie krwi, poziomu hormonu tarczycy, rtg, konsultację ortopedyczną i kardiologiczną. Wyniki są bardzo dobre! Serce nie wykazuje żadnych odchyleń od normy i to dla nas ogromna ulga, bowiem to właśnie o serce baliśmy się najbardziej. Wyniki badań krwi w normie. Tarczyca w normie (Gruszka przyjmuje Euthyrox). Wszystko wskazuje na to, że spora nadwaga sunie wynika jedynie i wyłącznie z braku kondycji i ruchu.  Jeśli zaś chodzi o rtg, widać zwyrodnienie prawego łokcia. Gruszka jest już po drugiej serii Caprodylu, po której widać poprawę. Przed Gruszką trzecia seria, dopiero wówczas będziemy myśleć o dalszych krokach. Główne zalecenie to oczywiście zrzucenie wagi. I tutaj walka dopiero się rozpoczęła, startujemy z wagą 30,7 kg. Za jakiś czas damy Wam znać, jak nam idzie! Sunia aktualnie przebywa w domu tymczasowym w Gdańsku.

Gruszka 5 Gruszka 6 Gruszka 14 Gruszka 18
Gruszka 8 Gruszka 9 Gruszka 15 Gruszka 13