Soya male2

SOYA
w typie amstaffa, wiek ok. 2 lat

Wygląd: biało-ruda, w łaty.
Charakter: opanowana, mądra, przyjazna dla wszystkich.
Zdrowie: zdrowa, wysterylizowana.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 661 665 695 mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Soya to 2-letnia sunia w typie amstaffa, która od blisko dwóch2 tygodni przebywa w domu tymczasowym w Gdańsku. Pod opieką tymczasowej rodziny dała nam się poznać jako rewelacyjny i bezproblemowy pies.
O Soyi możemy mówić w samych superlatywach, jest niesamowicie pojętnym psem, bardzo uważnym i zorientowanym na człowieka. Mimo młodego wieku jest bardzo opanowana, nie nachalna, potrafiąca się bardzo ładnie wyciszać. Genialnie potrafi się zająć sama sobą. Soya dobrze adaptuje się w nowych warunkach, zarówno w centrum miasta, jak i na jego obrzeżach. Jest psem „mieszkaniowym”, grzecznie zostaje sama pod nieobecność opiekuna. Szlifu wymaga jedynie chodzenie na smyczy, ale jako, że Soya to bystra uczennica, myślimy, że już wkrótce ciągnięcie na smyczy pójdzie w zapomnienie.
Sunia jest bardzo delikatna względem dzieci, możemy się pokusić o stwierdzenie, że wręcz lubi ich towarzystwo. W domu tymczasowym miała kontakt z 5, 7 i 9 latkiem. Test zdała na 6 z plusem! Jest oazą spokoju i cierpliwości, nadstawia się do głaskania, przy czym sama nie jest pobudliwa, nie skacze, nie liże nadmiernie. Dom tymczasowy dzieli z amstaffką Gruszką (naszą byłą podopieczną), dziewczyny dogadują się bez najmniejszego problemu, Soya akceptuje bowiem zarówno psie, jak i kocie towarzystwo.

Soya 3 Soya 4 Soya 7
Soya 11 Soya 12 Soya 9