Nero male2

NERO Złoty Bull
amstaff, wiek 11 lat

Wygląd: czarno-brązowy, pręgowany.
Charakter: sympatyczny, przyjazny, wychowany.
Zdrowie: zaszczepiony, zachipowany, wykastrowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Kraków

Nero to 11-letni samiec amstaff, który został do nas oddany przez właściciela, którego sytuacja życiowa zmusiła do rozstania się ze swoim ukochanym pupilem. Bardzo współczujemy obu stronom i ze względu na dobro psa od razu zaczynamy rozglądać się za jak najlepszym domem dla niego.
Niech Was nie zwiedzie wiek, bo Nero, jak na dziadka, jest bardzo aktywnym psem, zdrowym, dobrze zbudowanym, o sylwetce atlety. Jeszcze chętnie pobiega za kijem, poprzeciąga się szarpakiem i pogryzie kilka butelek w domu. Ale jak na prawdziwego przedstawiciela tej rasy, najbardziej jednak uwielbia godzinami wylegiwać się na kanapie, najlepiej z człowiekiem, który będzie pamiętał o głaskaniu i przytulaniu.
Nero jest psem przesympatycznym, uroczym, pełnym miłości do ludzi, ze wszystkimi uwielbia się witać i bawić. Lubi też dzieci, które szanują jego przestrzeń, kiedy tego potrzebuje. Akceptuje suczki, we wcześniejszym domu mieszkał z sunią, z którą dzielił się dosłownie wszystkim. W obecnym domu tymczasowym także nie ma z tym żadnego problemu. Na spacerach nie reaguje na szczekanie i warczenie obcych suń. Psy mija spokojnie, ale z zainteresowaniem. Jest psem typowo miejskim, nie boi się głośnych miejsc i potrafi też jeździć autobusami/tramwajami. Ale gdyby miał wybierać, to najlepszym środkiem transportu jest samochód - jest idealnym pasażerem.
Nero jest zaszczepiony, zachipowany, wykastrowany i gotowy do adopcji. Obecnie przebywa na terenie Krakowa.

Nero 1 Nero 4 Nero 5

24.10.2017 Złoty Bull Nero, dziadek z ogromną energią ma dom! I to nie byle jaki, bowiem postanowił zostać na stałe i na zawsze u Sylwii, Filipa i Negry, u których do tej pory się tymczasowa.  Wraz z Sylwią i Negrą, Nero odwiedził już Warszawę i był w Bieszczadach. Ogolnie miał, ma i będzie miał moc atrakcji, bo mimo że ich do to Emerytura na 4 łapach, to nikt tam nie siedzi bezczynnie. Sylwia – dziękujemy Ci bardzo za to że po raz kolejny znajdujesz w swoim sercu miejsce dla psiego seniora.

Nero 9 Nero 10