Gemma 3

GEMMA
staffik, wiek 6 lat

Wygląd: ruda, podpalana.
Charakter: semocjonalna, trochę histeryczna, do domu bez dzieci.
Zdrowie: zdrowa.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Gdańsk
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 603 341 380, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Gemma, po domowemu także Ruda vel Marchewa, to 6-letnia, rodowodowa stafficzka.
Trafiła do nas bezpośrednio od właścicieli. Decyzja ta była dla nich niezwykle trudna, bo korzeniami tkwi w bardzo poważnym wypadku. Gemma, adoptowana w czerwcu od hodowcy, pogryzła dziewczynkę, z którą w przyjaźni i bez konfliktów mieszkała przez ostatnie miesiące. Atak był na tyle dotkliwy, że mała ma obecnie wiele szwów i zupełnie zrozumiałą w tej sytuacji traumę. Dlatego też Gemma trafiła pod nasza opiekę i szukamy dla niej nowego domu.
A jaka jest Gemma, oprócz tego że zdrowa i śliczna. Po staffikowemu zawzięta, bardzo emocjonalna, nieco histeryczna. Łatwo się nakręca, ma trudności z samodzielnym powrotem do równowagi. Te spostrzeżenia z pierwszego okresu pobytu u nas, będziemy oczywiście weryfikować. Na razie mała zamieszkała w domu tymczasowym w Gdańsku u Marty, razem z dwoma innymi psami w typie ast Szermanem i Ruby. Marto, bardzo pięknie dziękujemy za przygarnięcie Rudej.

Gemma 1 Gemma 5 Gemma 6

14.12.2017 6-letnia Gemma, która została nam przekazana przez właścicieli, przebywa w domu tymczasowym w Gdańsku od trzech tygodni. Poznaliśmy się więc już trochę i możemy ją przedstawić.
Gemma to śliczna, zdrowa i bardzo pogodna stafficzka. Bez zgrzytów wpasowała się w domowe stado (mieszka z dwoma psami w typie amstaffa – Szermanem i Ruby), ale biorąc pod uwagę, że w hodowli była w konflikcie z innymi psami, część zasług należy pewnie przypisać temu, że jej towarzysze to wyjątkowo stabilne, spokojne, dobrze się komunikujące zwierzaki. W stosunku do obcych sobie psów Gemma nie wykazuje agresji. W kontakcie z tymi mocno pewnymi siebie, jest dość ostrożna, szybko się wycofuje, w przypadku neutralnych – rozluźniona i swobodna, choć po krótkim przywitaniu raczej nie kontynuuje interakcji.  W domu zachowuje się wzorowo. Bezwzględnie trzyma czystość, nie niszczy, nie hałasuje. W czasie nieobecności opiekuna śpi. Lubi bliskość człowieka, ale nie jest natarczywa. Nie wykazuje agresji.
Jak każdy staffik Gemma wymaga sporo ruchu – lubi bieganie z przewodnikiem, długie spacery, jest wielką fanką piłeczek. Współpraca z nią to czysta przyjemność – dobrze zna komendy, ładnie wraca na wezwanie, chętnie utrzymuje kontakt ze swoim człowiekiem.
Jest nieco lękowa i niezbyt dobrze znosi zmiany – w początkowym okresie po przybyciu do DT często płoszyła się na spacerach, reagowała silnym stresem na bodźce. Obecnie jest już znacznie lepiej, ale trzeba pamiętać, że to bardzo wrażliwa panienka.
W chwili obecnej Gemma nie jest jeszcze gotowa do adopcji – ze względu na niedawno zakończoną cieczkę musimy odczekać, zanim będziemy mogli wysterylizować sunię. Nowego domu będzie szukała planowano po Nowym Roku – jeśli więc ktoś z Was marzy o fantastycznym, aktywnym, staffikowym przyjacielu musi się jeszcze przez chwilę uzbroić w cierpliwość.

Gemma 7 Gemma 8 Gemma 12
Gemma 13 Gemma 14