Orson 1

ORSON
pit bull, urodzony 24.06.2017 r.

Wygląd: jasno-rudy, podpalany
Charakter: lękliwy, niewychowany
Zdrowie: zdrowy, kwarantanna po parwowirozie

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Orson to 6-miesięczny pitbull (ur. 24.06.2017r.), który szuka domu, również tymczasowego. Jego historia jest smutna - został zakupiony w hodowli zarejestrowanej w pseudozwiązku przez obcokrajowców. Lekko ponad tydzień temu błąkał się po Warszawie. Szybko udało się odnaleźć jego właścicieli, ale Ci już go nie chcieli. I tak Orson stał się psem bezdomnym, a dodatkowo zachorował na parwowirozę, ciężką, a często śmiertelną, chorobę. Na razie bezskutecznie próbujemy znaleźć dom tymczasowy dla Orsona, chociaż na okres leczenia. Aktualnie pies przebywa Klinice Weterynaryjnej Braci Mniejszych w Konstantynowie Łódzkim, która dysponuje szpitalem zakaźnym.

Orson walczy o życie, walczy z pechem. Pomóżcie nam prosimy, bo tym razem koszty idą w tysiące. Przez ostatnie 4 dni leczenie kosztowało 1000 zł. A teraz będą zdecydowanie większe, ponieważ dojdzie stacjonarny pobyt w szpitaliku. Dlatego bardzo apelujemy o dom tymczasowy, chociaż na okres 2-3 tygodni dla Orsonka – dom bez zwierząt, mobilny (mogący bez problemu jeździć z psem do weterynarza) w Konstantynowie lub w Warszawie.
Prosimy też o wsparcie na leczenie psiaka.
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
z dopiskiem DAROWIZNA ORSON

Orson 2 Orson 3 Orson 4

12.01.2017 Z nowym rokiem do Orsona los się uśmiechnął – psiak wygrał z chorobą i znalazł dom tymczasowy. W DT odnalazł się bardzo dobrze. O dziwo nie sieje zniszczenia, jak codziennie zostaje sam, a brak utrzymania czystości to jedynie wpadki. Już zdrowy, okazał się, jak przystało na pit bulla mega aktywnym, bardzo energicznym szczeniakiem.
My kłaniamy się w pas i dziękujemy domowi tymczasowemu za opiekę nad chłopakiem.

Orson 5