Sonia male2

amstaff, wiek 11 lat.

Wygląd: czarna, posiwiała.
Charakter: łagodna, spokojna.
Zdrowie: parwowiroza, w trakcie leczenia.

Miejsce pobytu: klinika dla zwierząt, Konstantynów Łódzki
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

W dniu 7.01.2018 r. pod opiekę Fundacja AST trafiła cudna, starsza amstaffka Sonia, chora na parwowirozę. Dziękujemy za współpracę schronisku, które było z nami cały w kontakcie i otwarte na pomoc. Sonia została porzucona z kartką "Jestem Sonia, mam 11 lat". Tyle dostała za wierność i łagodność.
Sonia obecnie przebywa w szpitalu zakaźnym w Konstantynowie Łódzkim Klinika Weterynaryjna Braci Mniejszych, która ma wspaniałą opiekę i możliwość pomocy w tak ciężkim leczeniu jakim jest parwo typu 3. Stan Soni jest słaby. Sunia wymiotuje, nie je, głównie śpi. Rokowania są ostrożne.  Niestety od około roku w Polsce mamy kolejny, 3 typ parwowirozy, który sieje pogrom także wśród dorosłych, zaszczepionych psiaków. Uważajcie prosimy na Wasze psiaki i od razu reagujcie.
Dla Soni będziemy apelować o karmę, póki co jeden worek Royal Canin Gastro, a w przyszłości Brit Care Senior Lamb & Rice. O stanie Soni będziemy Was informować.

Sonia 1 Sonia 3 Sonia 5 Sonia 6

09.01.2018 Niestety nie mamy dobry wieści. Sonia jest słabiutka, nie chce jeść, nie oddaje kału, odkąd trafiła do lecznicy, w obrazie USG jelita są atoniczne. Babunia cały czas wymiotuje, pomimo podawania najlepszych, silnych leków p. wymiotnych. Jest bardzo źle. Lekarze dokładają wszelkich starań aby sunię ratować, Sonia dostaje baterie leków, surowicę, ale póki co nie dźwiga się na łapki i słabnie. Pozostajemy w nieustającym kontakcie z lecznicą.
Dziękujemy za bardzo dobrą współpracę KliniceWeterynaryjnej Braci Mniejszych.