Evil 1

EVIL Złoty Bull
amstaff, wiek ok. 9 lat

Wygląd: jasnobrązowy w szare pręgi.
Charakter: przyjazny, radosny, bez agresji do zwierząt.
Zdrowie: niewielkie zwyrodnienia kregosłupa.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Kraków
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Evil vel Dydyś to 9-letni amstaff, odebrany wraz z 20 innymi zwierzętami w ramach interwencji w Częstochowie, o której więcej można przeczytac tutaj.
Evil jest świetnym psem. Przyjazny, otwarty, miły, pełny radości. Nie wykazuje agresji do psów, kotów, dzieci. W domu tymczasowym odnalazł się cudnie. Szybko załapał codzienny rytm dnia, nauczył się, że potrzeby fizjologiczne załatwia się w ogródku, a wychodzący z domu człowiek zawsze wraca.  Evil to jeden z najlepszych psów jakie można sobie wymarzyć.
Evil przebywa w domu tymczasowym w Krakowie, u rodziny adopcyjnej naszej negry, która już kolejny raz wspiera Złote Bulle.

Evil 3

22.03.2018 Parę słów od domu tymczasowego:
„Po dwóch wspólnych tygodniach Evila vel Dudusia mogę napisać, że starszy pan jest psem idealnym. Myślę, że od początku pokochaliśmy się nawzajem. Od pierwszego dnia zaakceptował rezydentkę Negre, a ona jego. Jest maksymalnie przytulaśnym psem, najchętniej nie odchodziłby na krok - w kuchni, łazience, przedpokoju. Jak tylko zobaczy swojego ludzia na kanapie, to od razu atakuje, żeby się niezauważenie wbić na kolana. Ale też nauczył się już ładnie zostawać sam w domu, choć na początku zdarzyło się kilka wpadek. Teraz wie, że trzeba szukać wsparciau Negry. Na spacerach lubi czaić się na inne psy, lecz żadnego nie zaatakował. Jest raczej zainteresowany, żeby się witać i bawić. To taka "ciapa", która oddali się przy każdym szczeknięciu mniejszego psa.  Ładnie się pilnuje człowieka i wraca na każde usłyszane imię, które jest kierowane w jego stronę. Czasem zachowuje się jak duży szczeniak, który jest wiecznie zadowolony i radosny."
U Dydusia w tym momencie leczymy grzyba w uszach i na uszach. Ma też zwyrodnienie kręgosłupa, które absolutnie nie przeszkadza mu w funkcjonowaniu, a my mamy zalecenia od naszej super rehabilitantki jak i gdzie masować. Po badaniu krwi wiemy też, że ma anemie, co skontrolujemy po miesięcznej zmianie diety.

Evil 8 Evil 9 Evil 11 Evil 10