Toria male4

Toria
w typie amstaffa, urodzona 08.07.2014 r

Wygląd: czarna, z białymi znaczeniami.
Charakter: wesoła, lubi ludzi, toleruje psy i koty.
Zdrowie: w trakcie diagnostyki.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Toria to 4-letnia sunia w typie amstaffa (ur. 08.07.2014), odebrana wraz z 20 innymi zwierzętami w ramach interwencji w Częstochowie, o której więcej można przeczytac tutaj.
Toria generalnie żyła w domu, w towarzystwie psów, kotów i dzieci. Jednak z racji sporego zgrzytu w stadzie, ostatnie miesiące spędziła w komórce. Jej kontakt ze światem ograniczał się do biegania po ogrodzie i wiszenia na oponie. W związku z tym przed nami trochę pracy, ale jesteśmy bardzo dobrej myśli, bo Toria to dobry pies. Mimo przymusowego odosobnienia, wciąż zorientowana na człowieka, szukająca z nim kontaktu, tylko czasem nie do końca potrafiąca go dobrze zainicjować. Dlatego też popracujemy nad samokontrolą i pokażemy pannie podstawowe zasady życia wśród ludzi.  Oprócz wychowania, przed nami leczenie skóry i oczu, które nie są w dobrym stanie.
Toria przebywa w psim hotelu za Gdańskiem. Szukamy dla niej domu tymczasowego (na dziś bez zwierząt), bo w domowych warunkach sunia zdecydowanie szybciej dojdzie do siebie.
Jeśli ktoś z Was chciałby pomóc, ale nie może ofiarować DT, może wesprzeć Torię:
- karmą Brit Care Lamb&Rice Adult Medium,
- obróżką przeciw kleszczom Foresto,
- kocykiem, zabawkami i wszystkim tym, co umili jej pobyt w hotelu.

Toria 4 Toria 3 Toria 5
Toria 12 Toria 13 Toria 20

10.03.2018 Do domu tymczasowego do Warszawy przeprowadziła się nasza czarna Toria! Zamieszkała u Kasi, mamy adopcyjnej Finy opiekunki tymczasowej Boryska. Toria błyskawicznie zawładnęła serduchem Kasi, bo to strasznie fajna i śmieszna Mariolka. Toria w warunkach domowych będzie leczona, zadbana i kochana. A także wychowywana! Choć nie wiem czy Kasia będzie miała na to moc, bo głównie póki co sunia wywołuje u niej śmiech! Toria kocha dzieci, toleruje psy i koty. W domu odnajduje się nieźle jak na psa z komórki. Ma problem z panowaniem nad emocjami, ale tu człowiek jest dla niej drogowskazem.

15.05.2018 Toria na dziś jest okazem zdrowia, w pełni zadbanym i gruntownie przebadanym. Jak to się mówi - jest odpicowana zarówno fizycznie jak i psychicznie. Więc najwyższy czas, aby zacząć rozglądać się za domem dla niej. W przypadku Torii szukamy domu tymczasowego, który po postępowaniu sądowym zechce sunię adoptować na stałe. Do zakończenia postępowań sunia jest tzw. "depozytem".
Toria obecnie mieszka w Warszawie. Mieszkanie w mieście i w bloku nie jest jej obce. W poprzedniej rodzinie mieszkała w domku z ogródkiem i także odnajdywała się w nim bez problemów. Toria kocha ludzi, może mieszkać z podrośniętymi dzieciakami. W domu tymczasowym jest nazywana "Mariolką" na cześć Mariolki z kabaretu, bo charaktery i pomysły mają podobne.Jedyną jej wadą jest brak tolerancji do innych psów w domu. Na spacerach nie jest źle i są one raczej bezproblemowe.
Toria potrzebuje dość silnego przewodnika, który poprowadzi ją za łapę przez świat. Zawsze była dość krótko i karnie prowadzona, co zdecydowanie pomaga jej podejmować lepsze decyzje, bo Toria bywa nieogarnięta.
Zapraszamy Was do poznania czarnulki na żywo. Obecnie przebywa w Warszawie. Kontakt: tel.: 501 797 018 lub mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

Toria 21 Toria 22 Toria 23