Sara 3

SARA
pitbullka wiek ok 3 lata

Wygląd: ruda, z białymi znaczeniami.
Charakter: wychowana, energiczna, aktywna, nie toleruje psów.
Zdrowie: zdrowa, zaszczepiona, wysterylizowana.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Bydgoszcza
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 500 033 740, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Sara to adoptowana od nas 1,5 roku temu pitbullka. Niestety musi ponownie szukac domu z powodu alergii w rodzinie. Sara do czasu ponownej adopcji będzie przebywać u dalszej rodziny jej właścicieli, w Bydgoszczy, ale niestety nie zgadza się tam z amstaffką rezydentką, dlatego zależy nam na szybkim znalezieniu nowego domu dla niej.
Sara to stuprocentowa wesoła pitbullka. Ma około 3 lat. Bez problemu odnajduje się w mieszkaniu w bloku, nie niszczy zostawiana sama, trzyma potrzeby do czasu spaceru. Średnio sama przebywa 8-9 h. Śpi na własnym posłaniu, choć pewnie gdyby miała zezwolenie, chętnie wyskoczyłaby na kanapę. Uwielbia ruch, zwłaszcza aporty za piłką, dla której jest w stanie zrobić wszystko. Ładnie chodzi na smyczy. Na spacerach zazwyczaj jest puszczana luzem, reaguje na komendy: stój, do mnie, zostaw, siad, leżeć, na miejsce. Jest łagodna w stosunku do dzieci i dorosłych. Jest równocześnie bardzo kontaktowa i czasem miewa problemy z emocjami i  wyciszeniem się, szczególnie przy nowopoznanych osobach.
Niestety Sara w domu musi być jedynaczką. Nie dogaduje się z innymi psami, czasami wręcz jest w stosunku do nich agresywna. Jeżeli chodzi o koty nie jest sprawdzona, na spacerach reaguje na nie jak typowy pies. Sara jest psem alergikiem, aktualnie je karmę Grain Free.

Sara 1 Sara 4 Sara 2 Sara 6