Paczek male2

PĄCZEK Złoty Bull
amstaff, wiek 12 lat

Wygląd: czarno-brązowy, pręgowany, z białymi znaczeniami, drobny.
Charakter: spokojny, zgodny do innych zwierząt.
Zdrowie: niewydolność nerek, problemy z wątrobą.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Pączek to 12-letni amstaff (oryginalne poprzednie imiona to Czaki i Draco), który trafił do nas ze schroniska w Gorzowie. Nowe imię zostało mu nadane trochę dla przekory, a trochę dla odwrócenia złego losu. Psiak trafił pod nasza opiekę dzięki naszej Adzie, która zaoferowała mu dom tymczasowy. Dołączył tym samym do fundacyjnej tymczasowiczki Balbiny, pudlicy Molly i trzech kotów. Ten złoty pies, z całym licznym stadem, dogadał się bez najmniejszego problemu.
Przed Pączusiem teraz szeroko zakrojona diagnostyka. Pies jest bardzo chudziutki, kruchutki, ma problemy z dłuższym trzymaniem moczu, w środku nocy zdarza mu się załatwić w mieszkaniu. Dlatego nie czekamy i ruszamy z badaniami.
Możecie też wesprzeć Pączusia wpłacając darowiznę do jego skarpety:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 47/16,
z dopiskiem DAROWIZNA PĄCZEK
Chcielibyśmy przy okazji ogromnie podziękować schronisku w Gorzowie. Dziękujemy Wam pięknie za współpracę, zaufanie i nieocenioną pomoc w transporcie! Ania, Piotr kłaniamy się nisko!

Paczek 1 Paczek 4
Paczek 2 Paczek 4

19.04.2018 Pączek jest już po całym zestawie badań, a my wiemy jak przedstawia się jego stan zdrowia. Niestety nie jest najlepiej. Pączek jest kolejnym, piątym już psem fundacyjnym, u którego wyniki badań wskazują na niewydolność nerek. Co gorsza, także parametry wątrobowe nie są najlepsze, więc musimy się przygotować na kolejną batalię o zdrowie Złotego Bulla. Przed psiakiem szczegółowe konsultacje u lekarza, ale już w tej chwili chcielibyśmy zaapelować do Was o wsparcie: w postaci karmy weterynaryjnej typu Renal (np. firmy Royal Canin) oraz w postaci leków (Renalvet, Ipakitine, Hepatiale Forte).
Jako że Pączek jest mocno wybredny i je niechętnie, będziemy ogromnie wdzięczni za podarowanie mu zarówno karmy suchej, jak i puszek, którymi moglibyśmy dosmaczać posiłki.
Pączek to kolejny staruszek, który w jesieni życia i w chorobie, stracił dom. Brzmi to bardzo przygnębiająco, ale paradoksalnie daje temu psu szansę na prawidłowe leczenie, opiekę, a tym samym na dłuższe i lepsze życie. Trzymajcie mocno kciuki, abyśmy byli w stanie we współpracy z lekarzami wyprowadzić dziadka na prostą i podarować mu dobre samopoczucie, radość i beztroską emeryturę.

29.06.2018 Pączek jest już pod nasza opieką 2,5 miesiąca. Przez ten czas przytył nam ok. 5 kg, co przy jego chorobach jest naprawdę nie lada wyczynem! Niestety poza tym nie mamy dobrych wieści. Wyniki krwi i moczu dalej nie są zadowalające. Pączek cały czas jest pod stałą opieką weterynaryjną. Codziennie ma robione kroplówki, dostaje specjalistyczną karmę i leki na nerki i wątrobę. DT co chwilę jeździ na badania, żeby na bieżąco monitorować wyniki i w razie potrzeby modyfikować leczenie. A jak to wszystko znosi sam pacjent? Jest bardzo, bardzo dzielny. Ma w sobie ogromną wolę walki. Odżył i mimo przeciwności losu nie ma zamiaru się poddać. Chętnie chodzi na długie spacery, nikt kto go teraz zobaczy nie wierzy, że to już leciwy, schorowany dziadzio. Ciężko też uwierzyć, że jest w domu tymczasowym tak krótko, bo więź, którą stworzył z opiekunkąjest magiczna, niezwykle silna i pełna zaufania.
Niestety, jak się domyślacie leczenie Pączka jest bardzo kosztowne, pierwsza faktura za leczenie dziadka opiewała na kwotę bagatela 1000 zł, a koszty wciąż rosną. Skarpeta Pączka jest na dużym minusie, dlatego też prosimy Was mocno o wsparcie. Możecie wesprzeć Pączusia darami rzeczowymi takimi jak: puszki RC Renal, Renalvet, Hepatiale Large Breed, Ipakitine lub złotówkami:
AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych
ul. Żwirki i Wigury 47/16,
z dopiskiem DAROWIZNA PĄCZEK

Paczek 5 Paczek 6

29.10.2018 Przeszło pół roku temu pod nasze skrzydła trafił Złoty Bull Pączek, po domowemu Ptyś. I co by nie mówić, oba imiona pasują do niego doskonale, bo to po prostu chodząca słodycz! Taki dobry, stabilny pies. Typowy przedstawiciel rasy, kochający ludzi, lubiący aktywne spacery, pod warunkiem, że nie pada, wtedy zdecydowanie preferuje spanie pod kołdrą. Pączuś to niestety także pies z całym zestawem chorób, w które nikt, kto go dziś zobaczy nie uwierzy., bo z chuderlaka, który do nas trafił, zrobił się dostojny Pan Pies. Przypomnijmy, Pączek ma zdiagnozowaną niewydolność nerek i nadwyrężoną mocno wątrobę. Z nawracającym zapaleniem pęcherza szczęśliwie udało się wygrać. Psiak jest pod stałą opieką weterynaryjną, na dziś nawadniany jest co 4 dni, przyjmuje wachlarz leków, poza tym korzysta z życia w pełni. Ale tylko z Waszą pomocą możemy mu gwarantować emeryturę na najwyższym poziomie! Dlatego też apelujemy do Was wsparcie, w postaci suchej karmy Renal (np Trovet, Royal Canin) oraz leków Renalvet, Hepatiale Large Breed, Ipakitine.

Paczek 7 Paczek 8
Paczek 9 Paczek 11