Soczi male2

SOCZI
amstaff, wiek ok 3-4 miesiące

Wygląd: stalowa, z białymi znaczeniami.
Charakter: rezolutna,bystra, przyjazna.
Zdrowie: odrobaczona, zaszczepiona, zachipowana.

Miejsce pobytu: dom tymczasowy, Warszawa
Kontakt w sprawie adopcji: tel.: 501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
Wirtualny Opiekun: brak

Soczi to 3-miesięczna amstaffka, która czeka w Fundacja AST na nowy, mądry i kochający dom. Soczi jest bardzo fajnie zapowiadającą się sunią przecudnej urody. Jest bystra, kombinująca, rezolutna, uparta w dążeniu do celu. Te cechy opiekun może wykorzystać ukierunkowując ją na szkolenie. A to jest konieczne, bowiem pozostawiona sama sobie wyrośnie na rozpuszczonego psa, skłonnego do silnego podgryzania, podejmującego samodzielne decyzje (a te nie muszą być mądre w jej przypadku, bo sunia lubi używać zębów). Nie jest to absolutnie pies do rozpieszczania. Soczi jest mocno aktywna, bardziej niż przeciętny pies, dlatego uczymy ją wyciszania, co idzie z każdym dniem coraz lepiej. Sunia bywa lekko lękliwa na spacerach, ale w granicach normy. Wymaga socjalizacji i dozowania bodźców. Stroni od nowych osób, ale szybko się adaptuje. Soczi może mieszkać zarówno w bloku jak i w domu z ogródkiem. W warunkach domowych odnajduje się już bardzo dobrze. Trzyma w pełni czystość przy regularnych i częstych spacerach (po jedzeniu, po spaniu, po zabawach, po zabawie z psami w odstępach co 1-2h). Nie ma problemu z wyciszaniem w domu. Przesypia noce. Jest przyuczana do kennel klatki. W relacjach z ludźmi jest mało kontaktowa, ale podatna na wskazówki, więc doświadczony przewodnik nadrobi braki na tym gruncie. Na człowieka w domu jest zapatrzona, podatna na prowadzenie, korekty, wraca na zawołanie.
Nie polecamy jej póki co do dzieci, bo Soczi gryzieniem wymusza wszystko i średnio reaguje na słowo "nie" od osób słabszych. Nie ma za to żadnych przeciwwskazań na dziś aby mieszkała z innym psem. Ma fajne, pozytywne relacje zarówno z psami wyrażającymi chęć interakcji jak i z tymi, które kontaktu nie chcą. Na spotkanego kota zareagowała bardzo przyjaźnie. Z wad - Soczi kąpie głowę w misce, więc perfekcyjne panie domu mogą nie zdzierżyć ciągłego mycia podłogi.  Z zalet - urodzony podróżnik! Wystarczą 3 sekundy w aucie i sunia zasypia.
Jakiego domu szukamy dla Soczi? Zaangażowanego, aktywnego, mądrego i odpowiedzialnego. Domu, który będzie chciał młodą szkolić i socjalizować. Warunkiem adopcji jest deklaracja udziału w profesjonalnym kursie szkolenia psów Pies Towarzyszący i sterylizacja po pierwszej cieczce. Chętnych zapraszamy do kontaktu jak również do zapoznania się z procedura adopcyjną.

Soczi 1 Soczi 2 Soczi 3 Soczi 4