Nika m2

NIKA

pitbullka, wiek 2 lata.

Wygląd: ruda, z białymi znaczeniami.
Charakter: świetne wychowana, do domu bez innych zwierząt.
Zdrowie: wysterylizowana, zaszczepiona, alergiczka.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

Nika to 2-letnia, wysterylizowana pitbullka, która aktualnie stacjonuje w Trójmieście. To wspaniały pies, jakich dziś mało. Ogrom pracy włożyła w nią obecna opiekunka, ale niestety dziewczyny razem zostać nie mogą, los czasami płata figle i zmusza do trudnych decyzji. Nika jest psem pięknie zorientowanym na człowieka, po podstawowym szkoleniu z zakresu posłuszeństwa, uczestniczyła w zajęciach indywidualnych, jak i grupowych. Pracuje przepięknie, jest łasa na smaki, co dodatkowo proces edukacji ułatwia. Zna podstawowe komendy, została też nauczona całej masy dodatkowych zachowań - oczekiwania na zapięcie i odpięcie smyczy, oczekiwania przed przejściem dla pieszych, równania do lewej nogi podczas spacerów, grzecznego podróżowania w windzie i wielu innych. Nika mieszka w mieście i tego miasta się nie boi. Ruch uliczny jej zupełnie nie straszny. Prowadzona pięknie, na niskich emocjach, bez nadmiernego podkręcania. Jest psem nieskaczącym po człowieku, nie podgryzającym. Wie, że dom służy do odpoczynku i większość czasu w mieszkaniu przesypia. Jak na tak młodego psa, naprawdę została pięknie poprowadzona za łapę. Mądrze, konsekwentnie ale i bardzo ciepło. Wcześniej mieszkała z trójką dzieci, więc po wcześniejszym sprawdzeniu, w naszej ocenie, nadal mogłoby tak być. Jeśli chodzi o czworonogi, dla Niki szukamy domu bez innych zwierząt. Nie jest ona typem killera, ma nawet kilku psich kumpli, z którymi pod kontrolą wchodzi w relacje, ale na dziś szukamy domu bez innych zwierząt. Jedynego szlifu wymaga przywołanie, Nika póki co puszczana na smyczy jest tylko na ogrodzonym terenie, na otwartym terenie jeszcze zbyt wiele rzeczy ją interesuje. Panna nie pilnuje zasobów, zarówno jedzenia jak i zabawek. Niewątpliwie jednak pracy wymaga puszczanie na komendę, bo przy oddawaniu zabawek można natrafić na umiarkowany opór. Na wymianę pracuje bez zarzutów. Sunia aktualnie zostaje sama po 9-10 godzin i dziś poza ewentualnym poszukiwaniem jedzenia wśród rzeczy pozostawionych na wierzchu (na blatach kuchennych czy stole) nie sprawia problemów. Nie załatwia się, nie wyje. Z początku miał epizody skakania i drapania drzwi. Warto więc pamiętać, by znaleźć odpowiednio dużo czasu, na stopniowe przeprowadzenie procesu zostawania samej, w nowym miejscu. Nika jest zaszczepiona i zachipowana. Jeśli chodzi o zdrowie jest alergikiem, aktualnie jest na karmie Purizon i od 4 miesięcy skóra wygląda bardzo dobrze, bez dodatkowego wsparcia leków. Nika jest naprawdę perełką, szukamy dla niej fajnego, mądrego przewodnika, aktywnego i chętnego do wspólnego działania. Wierzymy, że znajdziemy kogoś, kto potencjał tej rudej panny wykorzysta w dalszej pracy i w codziennym życiu. W razie dodatkowych pytań czy w sprawach adopcji zapraszamy do kontaktu telefonicznego 508 273 757 (Jola) lub mailowego pod adresem This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Nika 1 Nika 2 Nika 5
Nika 4 Nika 7 Nika 9

28.03.2022 Nadrabiamy zaległości i dzielimy się z Wami kolejnymi dobrymi informacjami o adpocji. Nika, niezwykle rezolutna, młoda pitbullka znalazła nowy dom. Sunia przez swoją dotychczasową właścicielkę była bardzo konsekwentnie i mądrze prowadzona także zakładaliśmy, że znalezienie domu dla takiego psa to będzie przysłowiowa bułka z masłem. Sprawa jednak okazała się nie taka prosta, bo niestety mało jest osób, które miałyby czas, możliwości i przede wszystkim chęci aby sprostać wyzwaniu opieki nad młodą, dziarską panną z typowo pitbullową energią i takimi też pomysłami. Warunkiem nienegocjowalnym jaki postawiliśmy przed nowym opiekunem był także obowiązek kontynuacji szkolenia Niki pod okiem profesjonalisty. Na szczęście znalazł się ktoś, kto chciał sprostać wszytskicm tym potrzebom i warunką i tak Nika przeprowadziła się kilka tygodni temu z Gdańska do stolicy i razem z Magdą tworzą zgrany duet. Bardzo się cieszymy, że trafiła na osobę aktywną i świadomą posiadania psa z potrzebami. Zdecydowanie dla Niki ta adopcja była strzałem w dychę. Magdo, dziękujemy Ci po stokroć za mądrość jaką w sobie posiadasz. Niech Ci będzie szczęśliwie z Niką przez długie lata. Witaj w naszej FAMILY AST!

Nika 10 Nika 11 Nika 12