Roki m2

ROKI

staffik, wiek 13 miesięcy.

Wygląd: stalowy.
Charakter: radosny, aktywny, bardzo emocjonalny.
Zdrowie: zaszczepiony, zachipowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdynia.

Roki to 13-miesięczny staffik, połączenie smerfa z klaunem. Malutki ciałem i rozumkiem, za to z urokiem za dziesięciu. I jak to mały staffik błyskawicznie znalazł nowy dom. Zamieszkał w Gdyni, u boku Eweliny, Wojtka i Stefanka i dołączył do psiego teamu Jadzi i Watsona. Wygląda na to, jakby żył z tą ekipą od zawsze. Jest najlepszym kumplem 3-letniego Stefanka. Chłopaki od wejścia złapali świetne flow. Dzięki psiemu stadu Roki uczy się bycia bardziej uważnym, delikatniejszym i mądrzejszym. Znalezienie odpowiedniego psa do tak licznej ekipy nie należało do najprostszych, ale dziś z czystym sumieniem możemy powiedzieć, że udało się wyśmienicie. Choć nie od razu było sielankowo, Roki wpadł niczym tornado do tej rodziny i odwrócił ich poukładany już świat do góry nogami. Ten mały skrzat miał w sobie ogrom emocji, nie do końca rozumiał, że dom to nie boisko czy plac zabaw, a w życiu ważna jest równowaga pomiędzy aktywnością, zabawą i odpoczynkiem. Z domową kindersztubą był też nieco na bakier. Ale szybko poczynił ogromne postępy, wymaga jeszcze jedynie ostatnich szlifów, co by nie sikał z emocji w domu czy na klatce schodowej. Sporo pracy jego rodzina włożyła także w kwestie zdrowotne, zestaw pasożytów, który przywiózł z domu właścicielskiego pożegnany, wątroba podreperowana, problemy skórne opanowywane. Do pełnego sukcesu jeszcze kawałek, ale wszystko na dobrym torze. Nie pozostaje nam nic innego, jak pogratulować Wam cudownej rodziny, jaką tworzycie, świetnej energii, która od Was bije, dobrej roboty i mądrości. Przede wszystkim jednak ogromnego szacunku do zwierząt, jakiego uczycie małego Stefana, rozpływamy się przy każdych odwiedzinach u Was. Żyjcie wesoło i zdrowo! Cieszymy się, że jesteście częścią naszej rodziny, wielkiej FAMILY AST.

Roki 1 Roki 3 Roki 9 Roki 14
Roki 7 Roki 4 Roki 10