Pierniczek m2

PIERNICZEK

w typie amstaffa, urodzony 27.08.2022 r.

Wygląd: brązowo-biały, kopiowane uszy.
Charakter: miły do ludzi i zwierzaków, ułozony poza kwestia czystości w domu.
Zdrowie: zaszczepiony, zachipowany, zdrowy.

Miejsce pobytu: dom stały, Tczew.

Pierniczek urodził się 27.08.2022 r. w "hodowli poustawowej" i tam został poddany fatalnemu zabiegowi kopiowania uszu. Jest dużym maluchem i obecnie waży lekko ponad 10 kg. Jest w trakcie szczepień. Ma już wszczepiony chip. Jaki jest Pierniczek? Przesłodki, urokliwy, miły. Do ludzi, do piesków i do gryzoni (na koty nie mieliśmy okazji sprawdzić, ale nie przewidujemy problemów!). Wzbudza gorące uczucia w każdym, kto go spotka. Jest dobrem w czystej postaci, bez problemów behawioralnych. Bez trudu dzieli się swoimi smaczkami i zabawkami z innymi, w domu nie ma problemów z wyciszeniem. Umie spacerować na smyczy. Nie podgryza. Bardzo lubi podróżować w samochodzie. Z wad? Nauka czystości jest do nadrobienia od zera, bo póki co dom jest najlepszą toaletą. Środowisko zewnętrzne pełne jest nowości, które są ważniejsze niż siku podczas spaceru. Leciuchno jest lękowy w mieście, ale wiemy iż chował się w kojcu, więc miasto jest jeszcze dziwne. Ale to pewnie ogarniemy do czasu adopcji. Jakiego domu szukamy dla Pierniczka? Troskliwego, cierpliwego, spokojnego, świadomego odpowiedzialności, jaką niesie za sobą posiadanie psa. Rozumiejącego naturę szczeniąt, czyli takiego, któremu nie straszne są m. in. nauka czystości i szpileczki wbijające się w meble, kapcie czy ręce. Gotowego na przyjęcie pod swój dach młodego zwierzaka, który ma przed sobą wiele lat życia. Otwartego na szkolenie w psim przedszkolu, aby od początku w prawidłowy sposób kształtować relację pomiędzy psem a przewodnikiem. Zdecydowanego na kastrację po osiągnięciu przez dojrzałości płciowej (jest to warunek nienegocjowalny). Jeśli uważasz, że spełniasz te kryteria i jesteś zainteresowany adopcją Pierniczka, prześlij nam na adres:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it maila z prośbą o ankietę, a następnie wypełnij ją możliwie sumiennie i wyczerpująco i odeślij na ten sam adres. Zastrzegamy, że skontaktujemy się wyłącznie z tymi rodzinami, które wstępnie wybierzemy do dalszej procedury adopcyjnej. Kolejność zgłoszeń nie ma znaczenia. Adopcja możliwa jest na terenie całej Polski. Obecnie Pierniczek mieszka w Warszawie.

Pierniczek 4 Pierniczek 7 Pierniczek 9 Pierniczek 13

17.01.2023 Nasz młodziutki przystojniaczek o niezwykłym uroku rozkochał wiele serc. Najbardziej swojego domu tymczasowego, który bardzo bił się z myślami, czy panicza nie adoptować. W sumie obstawialiśmy, że z rąk już go nie wypuszczą.  A jednak. Znalazła się rodzina, której Marta ze Stasiem zaufali. Nasz Pierniczek zamieszkał w Tczewie u Celiny, Artura i ich syna Cypriana. Wypełnił pustkę po odejściu ich seniora amstaffa, aby na nowo rozpromienić wspólne lata z czworonożnym przyjacielem u boku. Jesteśmy niezwykle szczęśliwi, że udało się nam znaleźć konsekwentny, ciepły i spokojny dom dla okruszka. Takie rodziny, pełne miłości, troski i kierujące się także głową i odpowiedzialnością nie jest łatwo znaleźć. Piernikowy chłoptaś trafił cudownie. Jesteśmy przeszczęśliwi, że znów się nam udało. Martusiu, Stasiu, dziękujemy za kolejny przystanek dla bezdomniaka. Celino, Arturze i Cyprianie, niech wspólne życie z tym młodzieńcem będzie dla Was płynące szczęściem, wspólnym czasem, szacunkiem. Niech ten szkrab na 4 łapkach przynosi Wam ogrom radości! Witajcie w FAMILY AST! Fajnie, że do nas dołączyliście!