Czester m2

CZESTER

w typie amstaffa, urodzony 24.04.2023r

Wygląd: rudy, podpalany.
Charakter: radosny, chętny do nauki, aktywny.
Zdrowie: zaszczepiony, zachipowany.

Miejsce pobytu: dom stały, Warszawa.

Czester to szczeniak w typie amstaffa, urodzony 24.04.2023. Zamieszkał w DT w Warszawie u Kingi i fundacyjnej Tokio. Czester to zupełnie normalny malec. Wesoły, radosny, ciekawski, chętny do zabawy i nauki. Nie widzimy u niego zachowań lękowych. Szybciutko odnalazł się w miejskim środowisku, z uśmiechem na pysku towarzyszy opiekunom na spacerach. Maluch uczony jest domowej czystości, spokojnego chodzenia na smyczy i na obu płaszczyznach odnotowujemy sukcesy. Dodatkowo przed nim nauka samotnego, spokojnego zostawania pod nieobecność opiekuna, bo z tym miewa jeszcze problemy. Czester jest uważny, otwarty na wskazówki opiekuna. Fajnie współpracuje z człowiekiem, ładnie komunikuje się także z psami, obserwuje je i naśladuje. Nie widzimy więc przeciwwskazań, by zamieszkał ze stabilną, dorosłą psią rezydentką. Jak na malca w typie terriera przystało, jest psem chętnym do działania i aktywności. Długie eksplorujące spacery to absolutny „must have”. Po wojażach odpoczywa w domowych pieleszach. Dla Czestera szukamy opiekuna, który ma czas i chęci do działania, który lubi spędzać czas na świeżym powietrzu, świadomego psich potrzeb. Jak zostać opiekunem Czestera? Wyślij do nas prośbę o ankietę na maila: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . W wiadomości zwrotnej odeślemy dokumenty do wypełnienia. Z podesłanych ankiet wybierzemy dom/y, które poddamy procedurze adopcyjnej.

Czester 5 Czester 12 Czester 8
Czester 9 Czester 13 Czester 16

06.09.2023 Dawno nie było dobrych wieści, a na te na pewno czekacie z utęsknieniem, więc najwyższy czas! Chester, młodziutki szczeniaczek, który niedawno trafił pod nasze skrzydła znalazł swój własny dom! Oddany do nas z uwagi na podgryzanie dzieciaków, nieumiejętność wyciszenia oraz nadmierną emocjonalność. Kinga, mama adopcyjna Tokio postanowiła wziąć na swoje barki przygotowanie go do dalszego życia w nowej rodzinie. I poszło jej nieźlea efekty były widoczne gołym okiem. Jesteśmy z Was dumni. Praca nad Czesterem nie wymagała cudów. Pies okazał się typowym szczeniakiem, a zgłoszone problemy były pokłosiem niezaspokajania podstawowych potrzeb psa jak długie spacery, kontakty z psami czy niestawiania granic przez opiekunów, przez co Czester uważał, że podgryzanie ludzi to świetna zabawa. Kilka dni wystarczyło, aby Czester zaczął być fajnym kompanem. Czestera wypatrzyli na naszym FB Zuzia z Kubą. Mieli oni już doświadczenie z adopcją, ponieważ adoptowali starszego amstaffa Harrego z Fundacji Kundelos. I tak oto Czester przeprowadził się z Gocławia na warszawski Żoliborz. Z nowym domem zyskał nową ksywkę Czuczu. Zuzia z Kubą są zakochani po uszy w naszym kawalerze. Każda wiadomość od nich cieszy nas ogromnie, a fotki wypełniają nasze serca lukrem. Kingi szczególnie, bo to był jej pierwszy tymczas. Zuzia, Kuba, pragniemy powitać Was w progach FAMILY AST, podziękować Wam za stworzenie mądrego domu dla Czesia, a także trzymamy kciuki, abyście byli najszczęśliwszą trójką na świecie. Cieszcie się sobą jak najdłużej, niech los Wam sprzyja, niech czas na długie spacery zawsze się znajduje. Niech Czuczu rośnie na pięknego, mądrego i silnego psiaka, który przysporzy Wam samych radości!