Wafelek m2

WAFELEK

w typie pitbulla, urodzony 25.04.2023.

Wygląd: rudy, z białymi znaczeniami.
Charakter: wesoły, ciekawski, pojętny, do domu bez małych dzieci.
Zdrowie: w trakcie szczepień.

Miejsce pobytu: dom stały, Gdańsk.

Wafelek to szczeniak w typie pitbulla, urodzony 25.04.2023. Został do nas oddany celem znalezienia nowego domu, ze względu na konflikt z małym dzieckiem. Cudaczek przebywa w DT w Gdańsku, zamieszkał u Agaty i fundacyjnej Tesi. Już na pierwszy rzut oka widać, że ta mała główka skrywa moc pomysłów! Wafel jest wesoły, ciekawski, mega rezolutny, bardzo pojętny, ale i pyskaty. Taki typ inteligenta, a to wysoko stawia poprzeczkę przyszłemu opiekunowi. To także niesamowity przytulak, lubiący być blisko człowieka. Przy odpowiedniej aktywności, zmęczeniu ciała i głowy i napełnieniu brzuszka wciąż jeszcze sporą część dnia przesypia, najchętniej pod ludzką pachą albo na kolanach. Maluch jest psem fajnie współpracującym, komunikatywnym, podążającym za człowiekiem. Osoby dorosłe, czy starsze dzieci lubi, przy małych szkrabach czuje się niekomfortowo. Unika, powarkuje, chowa się za przewodnika, widać, że ich obecność go stresuje. W stosunku do psów jest póki co niepewny i ostrożny. Z Tesią złapał sztamę po paru dniach. W naszej ocenie mógłby zamieszkać z drugim czworonogiem, najchętniej ze starszą, stabilną suczką. Wafelek jest na etapie nauki czystości, z całkiem dużymi sukcesami. Ze względu jednak na niepełne szczepienia, spacery są mocno ograniczone. Na koniec dodamy jeszcze, że jegomość jest doskonałym kompanem podróży, w aucie zasypia po minucie. Dla tego cudaka szukamy domu, który ma sporo czasu, energii i chęci na jego mądre prowadzenie. Opiekuna, który wie co wiąże się z wychowywaniem szczeniaka, rozważnego, świadomego psich potrzeb i potrzeb rasy. Mile widziane osoby, które naprawdę aktywnie chciałyby coś porobić z psem.
Jak zostać opiekunem Wafelka? Wyślij do nas prośbę o ankietę na maila: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. . W wiadomości zwrotnej odeślemy dokumenty do wypełnienia. Z podesłanych ankiet wybierzemy dom/y, które poddamy procedurze adopcyjnej.

Wafelek 1 Wafelek 2 Wafelek 3
Wafelek 8 Wafelek 6 Wafelek 7

31.12.2023 Totalnie spóźnieni, rzutem na taśmę, zamykamy ten rok adopcją Wafelka, a po domowemu po prostu Bąbla, który zawładnął serduchami Agaty i amstaffki Tesi, naszej byłej podopiecznej. Zupełnie niezamierzenie, może trochę przez zasiedzenie, ale przede wszystkim przez swój wyjątkowy charakter i ogrom osobistego uroku stał się pełnoprawnym członkiem ich babskiej rodziny. Głosimy więc oficjalnie, że rodzynek Bąbel stał się gdańszczaninem. Przyjechał tam jako malutki złośnik o złowrogim. Mały orzeszek z wielkim ego, komunikujący się głównie zębami i szczekaniem. Wymuszał wszystko i na wszystkich. Ale nadmorski klimat, mądra Agata, cierpliwa Tesia i ogrom wprowadzonego chillu sprawiło, że ta dobra energia udzieliła się i jemu. Dziś możemy powiedzieć, że z małego Bąbelka rośnie całkiem duży i mądry Bąbel. Agato, życzymy Ci na pewno większego łóżka i zdrowego kręgosłupa. A zaraz po tym dobrobytu i rzadkiego używania karty stałego klienta u weta. Życzymy Wam wszystkiego dobrego i wesołego. Fajnych terenów, miłych spacerów, z wiatrem we włosach i w uszach. Dobrze, że jesteście częścią Family AST, z Wami nie ma nudy.

Wafelek 9 Wafelek 10