Prazka m2

PRĄŻKA

w typie pitbulla, wiek 3 miesiące.

Wygląd: ruda, pręgowana, z białymi znaczeniami.
Charakter: bardzo aktywna, wesoła, rezolutna.
Zdrowie: w trakcie odrobaczania i szczepień.

Miejsce pobytu: dom stały, Raszyn

Prążka to sunia w typie pitbulla w wieku 3 miesięcy, która trafiła do nas wraz ze swoją siostrzyczką Wstążką. Sunieczki zostały znalezione w Kraśniku, skrajnie zaniedbane, wycieńczone i okrutnie zarobaczone, naprawdę dawno nie widzieliśmy psów z tak potworną robaczycą. Dziewuszki były nieziemsko wygłodzone, miały niezdrowo pękate brzuszki, obsesyjnie jadły, a niemal całe jedzonko przez nie przelatywało. O ich życie musieliśmy stoczyć batalię. Na szczęście dziś możemy ogłosić, że batalię wygraną! Dziś mamy na pokładzie dwie wesołe i rezolutne panienki. I powoli zaczynamy się więc rozglądać za najlepszymi domkami dla obu. I choć są jeszcze maleńkie, tak już teraz widzimy, że te dwie przebojowe gałganiary będą poszukiwać wyjątkowo aktywnych domów , totalne pitbullowych. Jakich zatem szukamy opiekunów dla Prążki? Przede wszystkim aktywnych. Znających rasę, lub mających w sobie ogrom chęci na mądre poprowadzenie pitbulla. Ludzi czytelnych, solidnych, stabilnych a do tego wspierających i pragnących stworzyć z psem dobrą i bezpieczną relację. Jeśli czujesz, że pitbull to wyzwanie w sam raz dla Ciebie i pragniesz adoptować Prążkę, napisz do nas na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. , prześlemy Ci do wypełnienia ankietę przedadopcyjną.

Prazka 2 Prazka 3 Prazka 4
Prazka 1 Prazka 6 Prazka 7

22.11.2023 Tydzień temu Prążka przeprowadziła się do domu tymczasowego. Wiktoria i Patryk podjęli wyzwanie pracy, wychowania, nauki i prowadzenia mądrze za łapę. Otworzyli swój dom i serce, zostając domem tymczasowym (choć obstawiamy, że niebawem podpiszemy umowę stałą, bo działają w tempie błyskawicy!). Dom tymczasowy to piękna przygoda, która jest niezwykle pomocna psom w potrzebie. To przystanek w drodze ku normalności, ciepłu, miłości i trosce. To rodzina, która kocha, dba, wychowuje i wspiera. To czas i zaangażowanie, które procentuje na następne miesiące i lata. To odmienianie psiego życia w realu. To możliwość obserwacji i czynnego uczestnictwa w psim rozkwicie. Wiktoria i Piotr okazali się niezwykłymi młodymi ludźmi. Otwartymi na współpracę, na nasze wskazówki, próbującymi walczyć z napotkanymi problemami, nie poddającymi się. Naszym priorytetem było, aby Prążka znalazła dom, który nie da sobie wejść na głowę. I jesteśmy spokojni i wdzięczni, bowiem ten wybór okazał się strzałem w dziesiątkę. W sobotę odwiedziliśmy Prążkę, aby zobaczyć jak się ma, aby wesprzeć opiekunów w napotkanych trudnościach, aby odpowiedzieć na nurtujące ich pytania. Wizyta była niezwykle miła, a Wiktoria z Patrykiem są niesłychanie zaangażowani. Nie dość że nie popsuli Prążki, to mamy wrażenie, że fajnie ją wyciszyli i wyważyli. Przed nimi ciągle sporo pracy, bo Prążka wymienia zęby i nadal bywa zawzięta w kontaktach z psami. Ale jak na ludzi, którzy rozpoczęli wspólną przygodę z TTB tydzień temu, to są zaangażowani, uważni i otwarci na dalszą przygodę. A my mocno trzymamy za nich kciuki, bo jak do tej pory kapitalnie im idzie.

Prazka 9 Prazka 8

20.12.2023 Podzielimy się dziś dobrem i ciepłem, co Wy na to? Niech Was ucieszy, tak jak i nas, historia z pięknym zakończeniem, czyli Happy End naszej małej Prążki! Prążka razem ze swoją siostrzyczką, Wstążką, trafiły pod naszą opiekę niesamowicie zaniedbane. Dwie mizerne psie kruszynki, wycieńczone, wygłodzone i zarobaczone tak potwornie, jak naprawdę rzadko nam się zdarza widzieć. O ich życie stoczyliśmy ciężką batalię, przeżyliśmy chwile kryzysowe, załamywaliśmy ręce, ale nie poddaliśmy się i dziś, szczęśliwie możemy świętować adopcję drugiej z siostrzyczek.  Musicie także wiedzieć, że obie sunieczki przeszły cudowną wprost przemianę nie tylko w zakresie zdrowia. Pracowaliśmy bardzo mocno i nad tym, aby rozpasane rozrabiaki, miały szansę przemienić się w dwie mega mądre i fajowe dziewuszki. I dumni jesteśmy szalenie, jaki kawał roboty udało się nam przy wsparciu ich DT wykonać. Prążka, zamieszkała u Wiktorii i Patryka w Raszynie pod Warszawą. Jest to dom wyjątkowy i chcemy, by to mocno wybrzmiało. Wiktoria i Patryk to dwójka młodych ludzi, których wkład w opiekę i mądre prowadzenie Prążki totalnie nas zachwycają. Odpowiedzialni, otwarci na rady, słuchający i wprowadzający je w życie z piękną konsekwencją i dbałością o szczegóły, a do tego kochający, ogromnie dbający, wspierający i wkładający w pracę z psiakiem mnóstwo siebie. Spotykając się dziś z pięciomiesięczną już Prążką, nie sposób się nie oczarować tym, jak fajny jest to psiak. Cudna, zadbana, przynosząca kupę radości i bezproblemowa. Praca i starania jej opiekunów przyniosły fantastyczne owoce i wiemy, że będą owocować i w przyszłości. Wiktorio, Patryku, cudownie jest widzieć, jak procentuje Wasz wysiłek i uczucia, którymi otaczacie naszą małą Prążkę. Pozostajemy w zachwytach i życzymy Wam wszystkiego cudownego! Witamy gorąco, i już oficjalnie, w Family AST!