Złote Bulle

ZloteBulle_baner3

W każdym schronisku są anioły... Zapomniane, z opuszczonymi, zabrudzonymi skrzydłami, nie mające już siły latać.
Leżą zrezygnowane w kojcach, oczekując na lepsze jutro, które rzadko kiedy nadchodzi. Codziennie przybywa im siwych włosów na pyszczkach. Psy dojrzałe, psy stare zbyt licznie zasilają szeregi schronisk dla bezdomnych zwierząt. Chowane po kątach, aby nie przykuwały wzroku swym błagalnym wzrokiem proszącym o dom, by nie raziły w oczy swoją starością i niemocą. Często skazane na igłę... Bo kto zechce starego psa?

Postanowiliśmy pomóc tym starym, schorowanym terrierom typu bull. Chcemy Was zachęcić do ich adopcji, do czynnej pomocy. Nazwaliśmy tę grupę psów ZŁOTYMI BULLAMI. Bo zasługują one na złotą jesień życia. Wszystkich staruszków ze schronisk nie uratujemy. Ale jeśli tą akcją zmienimy świat chociaż jednemu z nich, to osiągniemy sukces.

W Złotych Bullach przedstawiamy psie staruszki z fundacji oraz z różnych schronisk. Apelujemy do Was o pomoc dla nich, o domy stałe i domy tymczasowe. Te psy w warunkach domowych rozkwitają! Ze starszych, prawie umierających psów powstają z popiołów radosne, żywiołowe dziadki, pełne wigoru i dalszej chęci do życia! Najlepiej świadczy o tym stan Złotych Bulli, które już są pod nasza opieką. Xanto, Dante, Kasta – dzięki troskliwej opiece domów tymczasowych zamiast trójki umierających biedaków mamy trzy brykające aściaki. Liczymy na wasze wsparcie w dalszym utrzymaniu naszych seniorów, jak również w stworzeniu nam możliwości wzięcia pod opiekę następnych staruszków.

Nie bójcie się adopcji starszych psów. Starsze psy w domu są ideałami. Wprawdzie wiek często odciska na ich zdrowiu piętno, nie są w pełni sprawne, wymagają bardziej zaawansowanej opieki, podawania leków… ale czy to tak wiele? Te rzeczy nie zabierają dużo czasu i sił, a satysfakcja jest ogromna! Kiedy stary pies podchodzi do nas, kładzie łepek na kolanach i patrzy, w jego spojrzeniu jest tyle mądrości i ogromnej miłości. Te psy wyzwalają większa troskę i czułość – człowiek inaczej patrzy, dostrzega rzeczy małe, codzienne przyjemności.
Ktoś nazwał kiedyś starość czasem pożegnań, zróbmy wszystko co w naszej mocy aby by ten czas - jesień życia naszych starszych, psich przyjaciół była godna! Bądźmy w tych chwilach z nimi, nie zostawiajmy ich samotnych w zimnych boksach. Nie bójmy się dać im dom na ostatnie dni.

Złote Bulle będące aktualnie pod opieką fundacji AST:
Zelda
, Sigma, Bullinka, Tiger i Manga

Jeśli chciałbyś ofiarować dom któremuś z naszych Złotych Bulli, skontaktuj się z nami: tel.: 0501 797 018, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

ZloteBulle_ZeldaZloteBulle SigmaZloteBulle Bullinka
ZloteBulle TigerZloteBulle Manga

Złote Bulle pozafundacyjne:
Flexa, Max, Kama, Cent

Kontakty do opiekunów poszczególnych psów są w ich profilach lub w tematach na forum fundacji.

ZloteBulle_pozafundacyjne_FlexaZloteBulle_pozafundacyjne_Max
ZloteBulle pozafundacyjne KamaZloteBulle pozafundacyjne Cent